5 gode grunde til at være kreditværdig

En god kreditværdighed er en stærk økonomisk faktor, der kan have stor betydning for din økonomiske fremtid og dine muligheder. Det er derfor er det en god idé at tænke over hvad det vil sige at være kreditværdig og hvilke fordele det kan give dig i dine bestræbelser for at bevare og opretholde en sund privatøkonomi.

Her får du 5 gode grunde til at være kreditværdig:

Bedre lånevilkår: Når du har en god kreditværdighed, betyder det, at du bliver betragtet som en ansvarlig og troværdig låntager. Låneudbydere vil derfor være mere villige til at give dig bedre lånevilkår, såsom lavere rentesatser og længere løbetider. Dette kan resultere i lavere månedlige ydelser og samlet set billigere lån. Derudover kan du også have et meget bedre udgangspunkt hvis du vælger at forhandle dig til endnu bedre lånevilkår. Långiverne vil være interesseret i at tilbyde bedre vilkår jo være i stand til at forhandle om bedre vilkår, da låneudbydere vil være mere tilbøjelige til at arbejde med dig.

Større lånemulighedt: Når du har en god kreditværdighed, vil låneudbydere være mere tilbøjelige til at give dig større lånebeløb. Dette kan være nyttigt i situationer, hvor du har behov for større investeringer, fx boligkøb. Det betyder også, at du har større mulighed for at tage et lån, når behovet opstår. Låntagerne vil kategorisere dig som en pålidelig låntager, hvilket øger dine muligheder for at optage et lån.

Hurtigere godkendelse: Når du har en god kreditværdighed, vil låneudbydere typisk godkende din ansøgning hurtigere. Dette skyldes, at de ser dig som en person med en solid økonomi og dermed en højere sandsynlighed for at betale lånet tilbage som aftalt. Måske vil de også have mindre behov for at undersøge din økonomiske situation yderligere, da de allerede har en idé om, at du har en sund økonomi. Hvis de alligevel undersøger din økonomi er det for at långiverne skal kunne leve op til lovkrav og være compliant med ‘god låneskik’ med videre.

Nemmere adgang til kredit: Når du har en god kreditværdighed, vil låneudbydere være mere villige til at yde dig kredit i fremtiden. Dette betyder, at du vil have nemmere adgang til forhøjelse af dit lån eller få en kassekredit som supplement. Det vil de kunne gøre uden at skulle starte en ansøgningsproces i gang helt forfra hvor de dykke ned i detaljer med din personlige økonomi.

Bedre vilkår: En god kreditværdighed kan også føre til bedre renteaftaler på eksisterende kreditfaciliteter, fx kreditkort. Låneudbydere er nemlig mere tilbøjelige til at give lavere renter til kunder med en god kreditværdighed, da de betragter dem som en mindre risiko. Derudover kan du også forhandle om lavere renter og lavere gebyrer.

Skal du låne penge bliver det altså nemmere for dig hvis du har en god kreditværdighed. Vores opfordring til dig er derfor, at sørge for at du er kreditværdig. Får du et pludseligt behov for at låne penge, så vil du kunne spare mange penge ved de lavere omkostninger, men det vil også være enkelt og problemfrit at optage lånet.

Har du svært ved at få bevilget et lån er det nok bedst ikke at søge om det. Held og lykke med låntagningen.

Team dkPenge

dkPenge™

Vi har mere end 40 års erfaring inden for bank og IT. Det sikrer et solidt afsæt i de guides og services vi stiller til rådighed på dkPenge™.