Derfor skal du handle med guld, sølv og andre ædelmetaller

[Reklame]

Resume: Mange kigger mod ædelmetaller som en sikker investering, i et hav af andre risikofyldte investeringer. Guld har nemlig vist sig at være en sikker investering igennem flere hundrede år, og nåede da også sit højeste niveau i 2019 i 6 år.

Mange kigger mod ædelmetaller som en sikker investering, i et hav af andre risikofyldte investeringer. Guld har nemlig vist sig at være en sikker Ædelmetallerne er kommet for at blive, og ligeledes er deres popularitet. Denne artikel fortæller dig om hvordan du kommer i gang med at investere i ædelmetaller, og hvorfor du skal starte.

En investering med lav risiko

Ædelmetaller er produkter der påvirkes mindre af de mange forskellige ting der sker i verden, som alle påvirker priserne på andre investeringer. Her kan nævnes kvaliteten af hver høst, der naturligvis har indflydelse på prisen på forskellige råvarer. Ædelmetallernes værdi påvirkes udelukkende af mængden af den pågældende vare.

Desuden afhænger prisen på eksempelvis guld, også af hvem der ejer det. Det viser sig at mange centralbanker overalt i hele verdens hovedstæder sidder på store reserver af guld. Det anskues faktisk for at være omkring 20% af alt udvundet guld på kloden, der befinder sig i centralbankerne. Dette er fordelagtigt for prisen på guld, for så længe der er politiske spændinger mellem lande og kontinenter, vil det være attraktivt for centralbankerne at omdanne deres valuta til guld.

Dette gælder, da man på denne måde kan sænke sin afhængighed af værdien på sin egen valuta. Denne udvikling forventes at fortsætte. Handel med guld [reklame-link] må altså betragtes som en sikker investering langt ud i fremtiden.

Guldbarer - en sikker investering

En statisk investering

Forskellen på en investering i en virksomheds aktier og en investering i en råvare som guld eller sølv, er vigtig at have i mente når du skal bestemme dig for hvad du skal investere i. En virksomheds aktier vil falde eller stige afhængigt af hvordan virksomheden klarer sig, mens guld er mere statisk, da der ikke vil blive udvundet mere af det. Det er guldets styrke, men også dens svaghed.

Der er også plads til dig der tør satse

Vil du handle med guld på kortere sigt og med større mulighed for at tjene penge, er det også muligt. Handel med differencekontrakter (Contract For Differences) foregår ved at der spekuleres på et gearet produkt. Her er din investering baseret på marginer, hvilket gør at kontrakten koster mindre, men samtidig hurtigere kan falde i værdi, og du kan miste flere penge end du investerer. Ved handel med CFD’er ejer du ikke fysisk det produkt du handler med.