Ingen skjulte gebyrer på lån

Resume: At gebyret ikke er skjult er ikke ensbetydende med at det er medtaget i låneeksemplerne eller låneberegningerne som du ser på en låneudbyders hjemmeside.

Ingen skjulte gebyrer

Ingen skjulte gebyrer

”Ingen skjulte gebyrer”. Du skal låne penge og støder på denne beskrivelse fra en låneudbyder hvor det i øvrigt ser nemt ud at søge om et lån.

Det er meget sandsynligt at netop dette udsagn ”Ingen skjulte gebyrer” får dig til at tænke:

  • – Her er en låneudbyder jeg kan stole på
  • – Her er der ikke ’fejet noget ind under gulvtæppet’
  • – Fuld transparens – fuld gennemsigtighed

Der er ingen tvivl om at udsagnet er sandt for ifølge loven skal alle låneudbydere skilte med eller oplyse om alle deres gebyrer og renter. Du kan helt sikkert finde gebyret i en prisliste eller i en paragraf i lånevilkårene.

Kan du være sikker på at alle relevante gebyrer er medtaget i låneudbydernes låneeksempler eller låneberegninger som viser prisen på lånet ved at anvende ÅOP?

Nej – det kan du desværre ikke.

Her er et eksempel:

En større dansk låneudbyder, som udbyder lån i forskellige brands udstiller konsekvent sine beregninger med 0,- kr. i gebyr i forbindelse med betaling af den månedlige ydelse.

Beregningen tager udgangspunkt i at låntager betaler via sin Netbank. Det vil sige manuel betaling måned efter måned.

Langt de fleste vil foretrække at betale via BS (Betalingsservice). Hos den pågældende låneudbyder koster det 15,- kr. pr. måned at betale via BS og 25,- kr. pr. måned at betale via opkrævningskort.

På lån med lave ydelser og lang løbetid påvirker dette gebyr ÅOP – Årlige Omkostninger i Procent væsentligt.

Hvad betyder det for dig?

Det betyder at den pris på lånet, som du bliver præsenteret for – repræsenteret ved ÅOP – ikke er sammenlignelig med andre låneudbydere som rent faktisk medtager BS gebyr i deres beregninger.

På dkPenge’s låneberegner er udgangspunktet ens for alle lån. Vi medtager omkostninger til BS når vi beregner ÅOP og sammenligner med andre låneudbydere.

Anvend derfor dkPenge’s låneberegner til online forbrugslån hvis du vil være helt sikker på:

  • – Ingen skjulte gebyrer
    – Fuld gennemsigtighed
    – Ærlig sammenligning

Gå til vores låneberegner her.

dkPenge™

Vi har mere end 40 års erfaring inden for bank og IT. Det sikrer et solidt afsæt i de guides og services vi stiller til rådighed på dkPenge™.