Lad dig inspirere: 3 forskellige investeringsmuligheder

[Reklame]

Resume: Hvis du står med lidt ekstra penge på kontoen i slutningen af hver måned og tænker: “Hvad kan jeg bruge mine penge til?”, giver vi dig her et par idéer til, hvad du eventuelt kan investere i

Hvis man bruger en masse forskellige sparetips samt tjeklister til budgettet og derfor har formået at være i stor kontrol over sit forbrug, finder man ofte sig selv i en situation, hvor man gerne vil tage flere kloge valg med sine penge. Hvis man er nybegynder på aktiemarkedet, kan det dog være svært at skelne imellem de mange muligheder, som man har. Læs med her og få inspiration!

Boligmarkedet

Måske boligmarkedet ikke er din første indskydelse, når det handler om at investere. Du tænker nok nærmere over aktier, børsen og hvordan det hele fungerer. Dog kan det hurtigt være en god investering at købe bolig.

Når du køber bolig, betaler du ikke længere til en boligforening eller anden udlejer. I stedet betaler du dine forskellige banklån af, som du har taget i forbindelse med boligkøbet. Når du betaler disse banklån af, betaler du derfor for din egen bolig. I sidste ende vil boliglånene være udbetalt og du har ikke længere samme udgifter i forbindelse med leveomkostninger. Du kan efterfølgende vælge at sælge bolig – og måske endda få overskud – eller bo i den selv og derved minimere dine udgifter.

Der er selvfølgelig mange elementer, som du bør overveje, før du investere i bolig. Det kan være utrolig svært at vide, om boligmarkedet vil stige eller falde i værdi og derfor er det også svært at vide, om det er klogt at købe bolig på nuværende tidspunkt eller om du skal vente i eksempelvis 5 år. Vær derfor aldrig genert, når det handler om at søge rådgivning!

ETF’ere

Du kan også vælge at investere i ETF’ere, som er en helt anden slags investering end boliger. ETF står for Exchange Traded Funds og henviser til fonde, som kan handles med på børsen. Når man investere i en ETF, investere man derfor i flere forskellige fonde. På den måde er der større chance for afkast, for hvad er chancen for, at alle fondene i ETF’en er i nedgang og mister værdi?

Dog kan det være svært at opnå et stort afkast, når man investerer i ETF’ere. ETF investeringer er en mere “sikker” investering, fordi ens investering er bredt ud på flere aktiver. Når investeringen er mere “sikker”, er der heller ikke stor chance for, at man får et stort og meget betydningsfuldt afkast. På længere sigt kan dette dog være en god og meget stabil form for investering. Du kan se mere her [reklame-link] , hvis du er interesseret i at læse mere om ETF’ere.

Optioner

Hvis du er til disse mere “sikre” investeringsmuligheder, som ETF’ere unægteligt er, kan du også vælge at investere i optioner. Optioner er værdipapirer, som du køber. Du køber muligheden for enten at sælge eller købe en aktie inden for en bestemt periode. På den måde kan du se, hvordan den pågældende aktie arter sig.

Når du har mulighed for at se, hvordan den pågældende aktie arter sig, kan du bedre lave spekulationer og eventuelt bedre forstå aktien og se dens muligheder samt ulemper.