Psykologien bag forbrugslån

Resume: Når du køber noget til dig selv bliver du glad. Det er som et rusmiddel. Afhængigheden lurer lige om hjørnet og dit rådighedsbeløb står ikke længere mål med ønskerne. Lær at forstå psykologien bag forbrugslån og brug denne viden til at komme ud af en ond cirkel eller undgå at komme ind i den.

Hvad får os til at tage et forbrugslån?

Beløn dig selv med forbrug

Forstår du psykologien bag forbrugslån? Et forbrugslån giver dig frihed til at købe lige hvad du ønsker dig. Du ønsker måske at tage på ferie. Du har ikke prioriteret dette ønske og har derfor ikke sparet op til det. Du vil virkelig gerne på ferie – det gør dig nemlig glad.

Du er overbevist om at du virkelig har fortjent en ferie. En luksusferie hvor du bliver forkælet – hvor du kan udleve dine drømme (i en uge).

Hvorfor du har brug for en belønning

Din hverdag har været et ’helvede’ i lang tid. Din chef er hysterisk og urimelig. Din arbejdsdag er kedelig, ensformig og for lang. Din bil skal til service og du hader at bruge penge på noget du ikke umiddelbart kan se effekten af. Du har brug for ferie. Det vil gøre dig glad. Eller måske endnu vigtigere det vil fjerne dit fokus fra al den smerte du mener dit liv er fyldt af.

Se hvem der udnytter psykologien i dit behov for belønning

Udbyderne af forbrugslån udnytter denne psykologi* bevidst eller ubevidst. Din trang eller dit ønske efter at fjerne smerten eller ubehaget er så stor at du er ligeglad med de langsigtede konsekvenser af at optage et forbrugslån.

Hvad du ikke tænker over når du beslutter dig for at optage et lån er, at din smerte vil blive forøget når ferien er slut – når første ydelse på dit forbrugslån skal betales.

Denne forøgede smerte kan meget vel få dig til at optage endnu et forbrugslån – måske til at dække underskuddet på dit budget – og så lige en belønning. En ny telefon, en ferie, nyt tøj eller andet, som gør dig glad, som fjerner smerten.

Der er stor risiko for at du ender i en ond spiral. Du bliver ’afhængig’ af forbrugslån. På samme måde som du kan blive afhængig af alkohol, cigaretter, stoffer og overspisning for den sags skyld.

Team dkPenge som er eksperter i lån og er overviste om at viden – ikke mindst nøjagtig viden – kan hjælpe dig til at tage den rigtige beslutning. Gerne en smertefri beslutning.

Hvorfor sammenligner vi forbrugslån?

Hvis forbrugslån er så dårlige – ja ligefrem ‘narkotiske’ – hvorfor sammenligner vi dem så? Svarer det ikke til at sammenligne priser på whisky og tilbyde denne sammenligning til en alkoholiker? Giver det mening? Ja – det giver mening hvis du ikke er alkoholiker og har lyst til at nyde en whisky sammen med gode venner. Det vil være fornuftigt af dig at tjekke priser og kvalitet på de whiskyer der er på markedet.

På samme måde kan det i være relevant at optage et forbrugslån. Hvis du ikke er afhængig af forbrugslån og er helt klar over de langsigtede konsekvenser af at optage et forbrugslån, og det i øvrigt ligger inden for de rammer dit budget tillader, så kan du med dkPenge’s forbrugslån guide sammenligne priserne ud fra dit konkrete lånebehov.

* Læs mere om hvad en psykolog mener kan være årsag til gæld og overforbrug her.

dkPenge™

Vi har mere end 40 års erfaring inden for bank og IT. Det sikrer et solidt afsæt i de guides og services vi stiller til rådighed på dkPenge™.