Danmarks måske mest ærlige forbrugslån beregner. Læs betingelser her!

Hvor meget skal du låne?

Hvor mange måneder vil du betale tilbage ( eks: 36 = 3 år )

Er du kreditværdig? Hvilken rente forventer du at blive tilbudt?

Læs mere om valg af kreditværdighed HER
Låneudbyder
Ydelse
ÅOP

Find det billigste lån

Hvis du leder efter et lån til det du lige står og ønsker dig, så vil det være fornuftigt af dig at undersøge priser og vilkår grundigt. Når du låner penge er det næsten ligemeget hvem du låner dem af. Penge er penge og er vel det eneste produkt hvor det primært bør være prisen for lånet der er afgørende. Derfor kan du ligeså godt vælge det billigste lån du kan finde. Og det kan godt være en udfordring.

Team dkPenge har gjort det lettere for dig at vælge. Det er meget nemt at vælge det forkerte lån forstået på den måde at du måske tror du har valgt det billigste, men i virkeligheden ender med at have et lån, der ligger i den dyre ende.

Lån med lav rente

Der er to meget vigtige ting du skal være opmærksom på:

1. ÅOP – lovbestemt sammenligningsrente

2. Din betalingsevne (historisk, lige nu og i fremtiden)

Du bør vælge et lån med en lav rente. Her er det ikke ligemeget hvilken rente du ser efter. Du har sikkert hørt om begreber som nominel rente, debitorrente og årlige omkostninger i procent (ÅOP). Når du sammenligner lån skal du anvende ÅOP. Den er lovbestemt, som du kan læse mere om i næste afsnit.

Ud over renten skal du også være opmærksom på din betalingsevne. Det hele kan ikke sammenfattes i disse to punkter. Når du har besluttet dig for at låne og du mener det er forsvarligt, så er det disse to ting du skal være mest opmærksom på.

Lovbestemt sammenligningsrente

Som nævnt før så skal du anvende ÅOPnNår du sammenligner priser på lån. ÅOP er en forkortelse for Årlige Omkostninger i Procent. Det har du sikkert hørt før, men måske er du i tvivl om hvad det egentlig er og hvad det betyder for dig.

ÅOP er den gennemsnitlige årlige procent du kommer til at betale for et lån.

Der er taget højde for startomkostninger, rentesats, renteberegningsmetode, opkrævningsgebyrer og andre gebyrer, som betales løbende eller som engangsgebyrer. Lånebeløbet og lånets løbetid er også en vigtig faktor for denne beregning.

Et lån med en lav rentesats kan godt være dyrere end et lån med en højrere rentesats. Hvis lånet med den lave rentesats har store startomkostninger og høje opkrævningsgebyrer så er det ikke unormalt at ÅOP ender med at være højere end på et lån med en højere rentesats.

Derfor er det vigtigt at du KUN kigger på ÅOP. Det er også vigtigt at de lån du sammenligner har samme løbetid og samme størrelse.

Det nytter ikke at sammenligne et lån der løber ét år med et lån der løber tre år. Hvis du ønsker et lån der skal løbe i tre år, så skal alle de lån du sammenligner med vise en beregnet ÅOP med en løbetid på tre år.

Du kan læse mere om ÅOP her.

Din betalingsevne

Din betalingsevne er afgørende for den rente du vil få tilbudt. Der er mange låneudbydere, som ikke vil fortælle dig hvilken rente du kan få et lån til før de har gennemgået din økonomi, dit budget og dermed din betalingsevne. Hvis din betalingsevne eller betalingsmuligheder ikke er så gode, så vil banken eller låneinstituttet vurdere at de løber en højere risiko ved at låne pengene ud til dig end til en med en bedre betalingsevne.

Det er helt normalt. Det betyder ikke at du ikke kan låne pengene, men det betyder at du skal betale en højere rente end dem med en bedre betalingsevne end dig.

Derfor er der mange udbydere, som skriver at deres rentesatser ligger indenfor et interval. For eksempel mellem 7 og 16 procent. De kunder med en optimal betalingsevne får tilbudt lånet til 7 procent og dem med den en knap så optimal betalingsevne til en højere procent. Hvis betalingsevnen er så dårlig at deres beregning af den tilbudte rente overstiger 16 procent vil de højest sandsynligt vælge at give dig et afslag – fortælle dig at du ikke kan låne pengene hos dem.

Hvorfor er det vigtigt for dig at tænke på din betalingsevne når du søger efter det lån der er billigst for dig?

Det er det fordi hovedparten af de online portaler, som sammenligner lån anvender låneinstitutternes billigste satser når de sammenligner. Det vil aldrig give dig et retvisende billede af de priser du vil blive tilbudt.

Omvendt kan det være svært for dig at beregne din betalingsevne og ud fra dem lave dine egne beregninger.

dkPenge har lavet et værktøj, som kan hjælpe dig. I vores låneberegner får du en korrekt og ærlig sammenligning af de lån der er på markedet. Du kan vælge lånebeløb og ønsket løbetid. Og udover det har du mulighed for at vælge fire forskellige rentesatser i intervallet fra den billigste til den dyreste sats.

De fleste har en fornemmelse af hvor god deres økonomi er. Sparer du op? Er pengene altid brugt op sidst på måneden? Låner du til ferie, mobiltelefoner mv. Ja så indikerer det at din økonomi er lidt stram. Hvis det er tilfældet skal du ikke vælge den billigste rentesats når du sammenligner lån.

Prøv vores beregner og du vil opdage at den billigste ÅOP ikke er det lån med den laveste tilbudte rente.

Team dkPenge

Lån Penge | Forbrugslån