Danmarks måske mest ærlige forbrugslån beregner. Læs betingelser her!

Hvor meget skal du låne?

Hvor mange måneder vil du betale tilbage ( eks: 24 = 2 år )

Er du kreditværdig? Hvilken rente forventer du at blive tilbudt?

Læs mere om valg af kreditværdighed HER
Låneudbyder
Ydelse
ÅOP

(cover billede, kilde: Danmarks Nationalbank – læs mere)

Hvorfor lige 10000 kroner?

Vi har valgt at vise en låneberegning som er forudindstillet til at vise alle lån på 10.000 kroner. Selvom det for mange er et lille beløb er der rigtig mange, som vælger at låne lige nøjagtig 10.000 kroner.

Hvad mange gør?

Rigtig mange vælger at låne 10.000 kroner i en meget kort periode. Der er lidt andre regler for låneudbydere, som kun udlåner meget små beløb og i meget kort tid. Disse lån omtales ofte som kviklån og er lagt for had af mange politikere og forbrugerorganisationer. Og det med rette fordi renten på disse lån er meget høj.

Hvad du ikke skal gøre!

Du skal IKKE vælge et kviklån – altså et lille lån med en løbetid på én eller få måneder. Vi har nævnt at renten er meget høj, men det bliver desværre en ond spiral for mange. For de fleste der har behov for netop sådan et lån er der meget ringe sandsynlighed for at de kan betale det tilbage inklusive renter og gebyrer efter en eller få måneder.

De bliver ofte tilbudt et nyt lån til at indfri det gamle med. De betaler måske kun renten og skylder så stadigvæk ‘kun’ 10.000 kroner plus nye renter og gebyrer. Det stopper aldrig for nogen.

Hvad du kan gøre

Hvis du virkelig står og mangler 10.000 kroner kan du søge et ‘normalt’ onlinelån med en løbetid på et år eller længere. På den måde får du nogle lånevilkår, som er væsentlig billigere end kviklånsmodellen. Det vil stadig være dyrt at låne et mindre beløb, men prisen bør du sætte i forhold til dit behov.

Prisen på et lån på 10000 kr.

Prisen, som vi udtrykker i ÅOP kan du se i vores låneberegner. Men i skrivende stund (primo 2019) koster det mellem 2.000 kroner og 5.000 kroner at låne 10.000 kroner i 3 år. Afhængig af hvilket låneinstitut du vælger. Dvs ÅOP svinger fra ca. 14% til ca. 37%.

Det er dyrt – men det er prisen, som i visse tilfælde kan forsvares afhængig af behovet. Der er kun dig til at vælge og beslutte om det er det værd.

Team dkPenge