fbpx

FORBRUGSLÅN MED NEMID

Hele låneprocessen digitalt med NemID

Lånebeløb fra 5000 til 500000 kr.:

Løbetid fra 12 til 180 måneder:

Hvilken rente forventer du at blive tilbudt?

Læs mere om tilbudt rente HER
Låneudbyder
Ydelse
ÅOP

NemId - MitID

Låneprocessen er nem med NemID

NemID gør det hele lidt nemmere på nettet. Det øger sikkerheden og ikke mindst hastigheden af mange af processerne.

Når du har et NemID har du allerede identificeret dig ved udstedelsen. I forhold til hvidvask kræves der dog stadig indsendelse af kopi af billedlegitimation og sundhedskort.

I forhold til identifikation og i forhold til ansøgningsprocesser hvor der skal gives autorisation til at hente oplysninger er NemID nok.

Når du søger om et lån kan du give kreditinstitutterne tilladelse til at hente data i din skattemappe, du kan identificere dig og du kan skrive under med dit NemID.

Hele låneprocessen fra ansøgning og til udbetaling kan du foregå uden fremsendelse af papirer med posten og uden at møde op et fysisk sted for at skrive under og aflevere dokumentation.

Historien om NemID

Historien om NemID går ca 20 år tilbage (1999). Du kan læse det hele i dette link.

Første generation af Digital Signatur blev udviklet af TDC og blev afløst af NemID i 2010. Nets og DanID stod for den NemID, som vi kender i dag.

Kontrakten med Nets, som står for udvikling og drift af NemID udløber snart.

MitID – afløseren til NemID

Digitaliseringsstyrelsen har besluttet at anvende dette kontraktudløb til at se på næste generation. På den måde kan den digitale signatur vi kender i dag blive forbedret og samtid vil den få nyt navn. Nemlig til MitID.

Sådan kommer logoet til det nye MitID til at se ud

Hvordan virker en digital signatur?

En digital signatur er en elektronisk underskrift. Den sikrer at du er den du siger du er – altså den du giver dig ud for at være. Det er overordentlig vigtigt når du skal låne penge. Det ville ikke være rart hvis det var muligt for en anden at låne penge i dit navn.

Når du anvender en digital signatur, så skal den være konstrueret på en sådan måde at serviceudbyderen – i dette tilfælde banken eller kreditinstituttet – kan være sikker på at der er fuldstændig overensstemmelse med brugeren og ejeren af den digitale signatur.

PKI

NemID baserer sig på en teknologi som kaldes PKI – Public Key Infrastructure. Det kræver at en privat nøgle og en offentlig nøgle. Den offentlige nøgle kaldes et certifikat og kan sammenlignes med et pas. Den private nøgle kan sammenlignes med underskriften på dit pas. Ligesom et pas uden underskrift er værdiløst, så er certifikatet uden den private nøgle værdiløst.

En fysisk underskrift er ligesom en del af dig og kan ikke outsources. Men måden den privat nøgle anvendes på kan outsources.

For at få disse to ting til at fungere kræver det et certifikatcenter, som ved hvad de gør og kun udsteder certifikater (offentlige nøgler) til nogen som har identificeret sig på traditionel vis. F.eks. i bank eller hos borgerservice – altså ved personligt fremmøde.

Det kræver også en top sikret computer eller server, som kan håndtere de digitale signaturer og kryptere og signere digitalt.

Det kræver også en række vedtagne procedurer, som sikrer fuld integritet omkring brugerens privat nøgle.

Nøglekort

For at du kan signere og identificerer dig med din digitale signatur skal du i ‘kontakt’ med serveren hvor din private nøgle befinder sig.

Til dette anvendes et brugernavn – typisk dit cpr.nr. og et password. Når du anvender det er det for at logge på den server hvor din private nøgle ligger. Men hvad nu hvis dit cpr.nr. er blevet stjålet og dit password er blevet hacket?

Da dette er muligt er der lagt et ekstra sikkerheds lag ind. Det kaldes 2 faktor identifikation.

Du over det du ved – dit brugernavn og dit password – er der også noget du skal have.

Noget, som en der har stjålet dit brugernavn og password IKKE har. Det noget – i dette tilfælde – er en engangskode fra et nøglekort, som du har fået tilsendt med posten.

NemID app’en

I løbet af 2018 blev der frigivet en NemID app, som gør det muligt at signere med en app. App’en afløser altså nøglekortet. Men det er stadig noget du har (din telefon med din app). Så 2 faktor identifikationen holder stadig med brug af app’en.

Hvordan låner du penge med NemID?

Nu handler det her om at låne penge med NemID. Vi håber du er overvist om at det er sikkert at anvende NemID. Der er meget lille risiko for at en anden låner penge på dine vegne.

Du kan derfor trygt anvende din NemID når du skal optage et pengelån.

Vi vil her ganske kort beskrive processen omkring et lån. Hvornår kommer NemID i spil og hvad anvendes den til?

NemID anvendes primært til tre formål når du søger om et lån med NemID:

Det første formål er: Identifikation. Når du starter din ansøgning med NemID, så ved långiver allerede hvem du er og kan nu blot verificere at de oplysninger du indtaster er korrekte.

Det anden formål er: At give fuldmagt til andre tjenester. Du kan give tilladelse til at långiver må tjekke RKI og Debitorregisteret. Du kan give tilladelse til at kreditinstituttet må kigge i din skattemappe.

Det tredje formål er: At signere en låneaftale. Altså det der svarer til at underskrive et lånedokument i en bank.

På den måde kan hele låneprocessen automatiseres. Er din sag uproblematisk og matcher långivers udlåns- og kreditpolitikker så kan systemet kommunikere med dig og bede dig logge på og signere dit dokument når lånebehandlingen er færdig. Det hele kan teoretisk set gøres på minutter.

Pengene vil blive udbetalt til din NemKonto (her kan du læse hvad NemKonto er) hvis du ikke har bedt om andet i løbet af ansøgningsprocessen.

Vær blot tryg og vælg en låneudbyder, der kan håndtere det hele online.

Det er nemt for alle parter at låne penge med NemID.

Team dkPenge

 

FAQ - NemID - MitID

Hvad er NemID

NemID er dit sikre log-in på internettet. Du kan anvende det i Netbanken, hente oplysninger hos det offentlige eller søge et lån på internettet.

Hvad er MitID

MitID kommer til at afløse NemID i løbet af 2021. MitID bliver forbedret på visse punkter. Hele udrulningen og ændringen varetages af Digitaliseringsstyrelsen.

Er NemID sikkert?

NemID er sikrere end almindeligt log-in med brugernavn, som typisk er e-mail og selvvalgt password. Grunden til at NemID er sikrere er at det er baseret på en to-faktor process hvor man udover at vide noget (kende sit password) også skal have noget (nøglekort, app).