fbpx

Lån uden sikkerhed

Forbrugslån, som kun kræver en underskrift

Lånebeløb fra 5000 til 500000 kr.:

Løbetid fra 12 til 180 måneder:

Hvilken rente forventer du at blive tilbudt?

Læs mere om tilbudt rente HER
Låneudbyder
Ydelse
ÅOP

Hvad er et lån uden sikkerhed

Lån penge uden sikkerhed

Inden vi ser på hvordan du kan låne penge uden sikkerhed skal vi have defineret lånetypen.

Først skal vi se på hvad sikkerhed er. Sikkerhed i denne sammenhæng er set fra kreditinstituttets synsvinkel.

En bank eller et kreditinstitut låner penge ud og skal sikre at pengene bliver betalt tilbage igen. I mange tilfælde er det andre menneskers penge de låner ud.

En måde at sikre sig det på er at få sikkerhed for lånet.

Hvilke former for sikkerhed findes der?

De mest almindelige former for sikkerhed er pant i fast ejendom, bil eller andet løsøre.

Andet løsøre kan være smykker i en sikret bankboks, fly, båd og andre ting.

Udover pant så kan sikkerheden være selvskyldnerkaution. Kaution betyder at en anden person garantere at låntager kan betale sin gæld tilbage. Skulle det vise sig at han ikke kan er kautionisten forpligtet til at betale overfor långiver.

Når det er pant i fast ejendom er der tale om et boliglån og når der er pant i en bil er der tale om et billån.

Hvad er fordelene ved et lån uden sikkerhed?

Fordelelene ved et lån uden sikkerhed mange. Der er fordele både for långiver og for låntager.

Inden vi opremser alle fordelene vil vi pointere en stor ulempe, som er for långiver. Det er mangel på sikkerhed. Det betyder at pengene kan risikere ikke at blive betalt tilbage. Prisen for denne risiko tager banker og kreditinstitutter sig godt betalt for. Rente og gebyrer for låne uden sikkerhed er nemlig meget høje i forhold til sikrede lån.

Men tilbage til fordelene ved et lån uden sikkerhed.

Fordele for långiver

Fordelene ved et lån uden sikkerhed for långiver er helt klart administrationsprocessen. Det kræver meget lidt administration af håndtere et lån uden sikkerhed. Specielt hvis lånet kan søges, behandles, udstedes og udbetales online.

Det største omkostning for kreditinstitutterne når der er tale om lån uden sikkerhed er kreditvurderingsprocessen og så tabene på lånene. Der ligger mange data og komplicerede algoritmer til grund for en brugbar kreditvurderingsmotor. Hele kreditvurderingsprocessen er afgørende for om en långiver kan få succes.

Det gælder om at sige ja og nej til de rigtige mennesker. Er kreditvurderingen for stram låner instituttet ingen penge ud og tjener derfor heller ingen penge. Er den for slap låner de måske for mange penge ud til de forkerte mennesker. Så tjener de heller ingen penge – tværtimod de taber måske flere ende de tjener.

Successen ligger i den rette balance, den rette viden om långiverne.

Som vi nævnte før bliver risikoen prissat og alle låntagere kommer til at betale for at det er et ‘convenient’ lån.

I øjeblikket (maj 2019) er tabene på lån meget lille. Men prisen – renten – er stadig høj, så vi må konkludere at der tjenes mange penge på at låne penge ud uden sikkerhed i øjeblikket.

Fordele for låntager

Der er også fordele for låntager. Selvom renten er højere end et sikret lån, så spares der mange penge ved ikke at skulle betale for tinglysningsgebyrer og ekstra dokumentgebyrer i forbindelse med en pantsætning.

En anden stor fordel ved at låne penge uden sikkerhed er at det går meget hurtigt. Hvis din økonom er i orden og du har nemt ved at dokumentere det, så kan et lån ansøges, behandles og udbetales på mindre end en time.

Find et lån uden sikkerhed

Du finder nemt et lån uden sikkerhed. Banker, kreditinstitutter og internetsider der sammenligner lån kæmper om at få dig som kunde.

Ved en simpel søgning på Google eller Bing kan du altså på et splitsekund låne penge uden sikkerhed.

Er der grund til bekymring?

Vi kan godt finde en ting du bør bekymre dig om inden du låner penge uden sikkerhed.

Er der gennemsigtighed når du sammenligner lån uden sikkerhed?.

Når du leder efter et lån og ønsker at sammenligne dem med andre gælder det om at finde det samme udgangspunkt og nogle fællesnævnere, som du kan sammenligne med. Hvis det ikke er muligt er der ikke gennemsigtighed nok. Og så kan du ikke være sikker på at du finder det billigste lån.

Det samme udgangspunkt

Som minimum skal de lån du sammenligner have samme lånebeløb og samme løbetid.

Fællesnævnere

Alle de lån du sammenligner skal der være beregnet korrekt Årlige Omkostninger i Procent på. Der skal være beregnet korrekt ydelse og beregnet korrekt Samlede kreditomkostninger.

Team dkPenge

FAQ - Lån penge uden sikkerhed

Hvad betyder lån uden sikkerhed?

Lån uden sikkerhed – set fra långivers synpunkt – er et lån hvor der kun er låntagers underskrift som sikkerhed for at lånet betales tilbage. Hvis debitor (låntager) kommer i en situation hvor han ikke kan betale kan långiver risikere ikke at få sine penge tilbage.

Hvor almindeligt er et lån uden sikkerhed?

Et lån uden sikkerhed er ret almindeligt. Hvis lånet er et mindre lån er det nemmere og billigere at udstede et lån uden sikkerhed. Er der tale om billån og boliglån har låneinstituttet mulighed for at tage pant i henholdsvis bil og hus.

Skal banken vide hvad du skal bruge pengene til?

Banken eller kreditinstituttet behøver ikke at vide hvad du skal anvende pengene til når det er et lån uden sikkerhed. Lånet baseres primært på din personlige økonomi.