fbpx

Lån til briller

Find biligste lån til briller her

Lånebeløb fra 5000 til 500000 kr.:

Løbetid fra 12 til 180 måneder:

Hvilken rente forventer du at blive tilbudt?

Læs mere om tilbudt rente HER
Låneudbyder
Ydelse
ÅOP

Lån penge til briller

Lån til briller

Har du brug for kunne se klart? Måske i overført betydning men når cifrene på alderen bliver højere stiger behovet som regel også for at kunne se klart rent bogstaveligt. Med andre ord: ‘Er du kommet i brillealderen’.

Det begynder som regel med læsebriller. Styrken på glassene skal reguleres hvert andet år. Pludselig har du brug for briller med glidende overgang og så bliver prisen derefter.

Selvom der er hård konkurrence på briller, så er det meget normalt at betale 8 – 10.000 kr. for et par nye briller. Spares der lidt kan det gøres billigere og vælger du et lækkert designerstel kan det sagtens blive dyrere.

Mange vælger at låne penge til deres nye briller. Det er ikke alle der har luft i budgettet og har sørget for at have en ‘buffer’ med penge til uforudsete udgifter.

Leder du efter et brillelån vil vi gerne give et par tip til dig inden du vælger låneudbyder.

Inden vi gør det får du først lidt baggrundsviden om briller og brilleglas.

Hvem opfandt brillen?

Ifølge Lois Nielsen’s hjemmeside var det Benjamin Franklin, som opfandt de første reelle brilleglas med læsefelt.

Ifølge Øjenforeningen blev den første glasbrille opfundet af kineserne i ca. år 1000 e.Kr. Ca. 300 år efter blev læsebrillen opfundet i Italien.

Du kan læse meget mere om brillens historie på Øjenforeningens hjemmeside her.

Vælg låneudbyder

Vi vil gerne guide dig til at finde den bedste låneudbyder til dine nye briller. Der er mange om budet og priserne varierer rigtig meget.

Vi har gjort det nemt for dig ved at vi sammenligner alle de lån, som er på markedet. Det vil sige alle de lån, som kan søges via internettet. Det er vores erfaring at de billigste onlinelån sagtens kan konkurrere med de etablerede bankers priser.

Når vi sammenligner priser tager vi udgangspunkt i ÅOP. Den laveste ÅOP giver automatisk den laveste ydelse. Vores låneberegninger genberegner samtlige lån, således at vi tager udgangspunkt i samme lånebeløb og samme løbetid.

Som en ekstra service kan du vælge at få beregnet ÅOP ud fra din økonomi. Det betyder at vi tager højde for din kreditværdighed. Hvorfor gør vi det?

Det gør vi fordi der er mange låneudbydere, der tilbyder lån med en rente der ligger inden for et interval. Renten på brillelånet fastsættes først når du er blevet kreditvurderet.

Du har måske valgt låneudbyderen fordi deres laveste sats viste at det var det billigste lån. Men du får ikke tilbudt den billigste sats. Nu er det lån du har valgt lige pludselig ikke det billigste mere.

Hvis du har en ide om din økonomi kan du på dkPenge’s låneberegner se hvilket lån der er det billigste hvis din privatøkonomi vurderes lavt.

Lad os bare være ærlige. Hvis du har behov for at låne 10000 kr. til et par nye briller, så er din økonomi højest sandsynlig lidt stram. Du vil IKKE få tilbudt den laveste rente.

Omkostninger ved et brillelån

Ud over renten er der en række omkostninger du skal betale på et lån. Vi deler dem op i to typer – nemlig startomkostninger og løbende omkostninger.

Startomkostningerne er det beløb kreditinstituttet tager for at etablere lånet. Det er en engangsomkostning. Men kan sagtens udgøre et ret stort beløb, specielt når lånebeløbet er lavt.

Skal du låne 10000 kr. og låneudbyder f.eks. tager 800 kr. i startomkostninger, så får du godt nok 10.000 kr. udbetalt, men du skylder 10800 kr. Det er det beløb din låneafvikling bliver beregnet ud fra.

Løbende omkostninger de beløb, som låntager beregner sig løbende for f.eks. at opkræve ydelse hver måned. Beløbet kan variere afhængigt af hvordan du vælger at betale. Det billigste er som regel at betale med BS (Betalings Service) via den bank du bruger til din daglige økonomi.

Da du både betaler rente, startomkostninger og løbende omkostninger eller gebyrer, er det vigtigt at du anvender ÅOP til at sammenligne med.

ÅOP – Årlige Omkostninger i Procent tager højde for ALLE omkostninger – altså alle de tre førnævnte kategorier af låneomkostninger.

Vi håber vores tip kan hjælpe dig til at finde det lån der passer bedste til din økonomi. Og ikke mindst det billigste lån på markedet.

Team dkPenge

FAQ - Brillelån

Hvorfor er brillelån så populære?

Brillelån eller lån til briller er meget populære. Vi mener det er pga lånebeløbet og løbetiden. Hvis et par briller koster 8000 kr og de afdrages over 2 år vil den månedlige ydelse være på ca. 400 kr. om måneden.

Det svarer nogenlunde til at leje et par briller.

Hvorfor bør løbetiden på brillelån ikke overstige 24 måneder?

Løbetiden på lån til briller bør ikke overstige 24 måneder. Hvorfor ikke? Fordi ens syn ændrer sig meget på 2 år. Det er ikke usandsynlig at brilleglassene allerede skal justeres efter 24 måneder.

Og så ændrer moden sig også. Er det ikke rart at få et nyt stel efter 2 år?

Hvem låner penge ud til briller?

De fleste låneinstitutter og de fleste banker vil gerne hjælpe med at låne penge til et par nye briller. Det er et basalt behov der bliver dækket når vi får nye briller. Det er derfor heller ikke svært at få et lån til et par nye briller.

Hvis brillebutikken ikke har et specifikt samarbejde, så kan du blot ansøge om et almindeligt forbrugslån. Søg det online og find det billigste hos os. Vi sammenligner forbrugslån.