fbpx

Lån til uddannelse

Find det rette lån til uddannelse lige her

Lånebeløb fra 5000 til 500000 kr.:

Løbetid fra 12 til 180 måneder:

Hvilken rente forventer du at blive tilbudt?

Læs mere om tilbudt rente HER
Låneudbyder
Ydelse
ÅOP

Uddannelseslån

Lån penge til uddannelse

Vi er så heldige at de fleste uddannelser i Danmark bliver betalt for os af staten. Men der kan være andre udgifter forbundet med at tage en uddannelse eller der kan være tale om en uddannelse, som ikke er betalt. I mange tilfælde kan man få sin arbejdsgiver til at betale sin uddannelse, men hvis uddannelsen man ønsker ikke står mål med virksomhedens mål og ønsker må man ofte til lommerne selv.

Hvilke muligheder er der for at låne til en uddannelse?

Det vil være oplagt at optage et onlinelån eller et forbrugslån, hvor der ikke skal stilles sikkerhed og hvor hele ansøgningen kan foretages over internettet.

Inden du gør dette kan du lave en form for ‘cost benefit’ beregning. Og hvad er så lige det?. Det går ud på at du holder den fremtidig indtægtsforøgelse op mod omkostninger ved at tage uddannelsen.

Hvis du f.eks. køber en uddannelse til 80.000,- kr. og du kan øge din månedlige indtægt med 10.000,- kr. efter skat, så har du tjent din uddannelse hjem efter 8 måneder i nyt vellønnet job.

Hvis du optager et lån og den samlede tilbagebetaling er 100.000,- kr. inklusive samtlige omkostninger, renter og afdrag, så vil du efter 10 måneder have tjent din uddannelse hjem.

Det kan også være at du ikke kan øge din indtægt med så meget og at det vil tage 2 år inden uddannelsen er tjent hjem. Det er op til dig om du synes det er en god investering.

Der er også nogen som videreuddanner sig udelukkende fordi de har lyst og ikke fordi de kommer til at få flere penge i lønningsposen. Her er det så nogle andre værdier der skal medtages i din ‘cost benefit’ beregning.

Øvelsen er god for den får dig til at forholde dig til omkostningen i forhold til udbyttet. Det bør alle gøre i alle situationer hvor der skal betales for noget.

Har du fast ejendom og friværdi i din bolig vil den billigste låneform helt klart være et realkreditlån i din bolig. Men hvem har lyst til at betale en uddannelse tilbage i 10, 20 eller 30 år. Men du vil helt sikkert komme til at sidde billigere end hvis du låner pengene online.

Online uddannelseslån

Vælger du at låne til din uddannelse online er der et par ting du skal være opmærksom på. Du skal sikre dig at du ikke kommer til at betale for høje renter. Markedet for online lån er desværre indrettet på en måde, så det er uoverskueligt for mange.

dkPenge har gjort det transparent og nemt at overskue alle lån. Det er nemt at sammenligne lånene for derefter at tage beslutning om hvilket låneprodukt der ønskes.

Som udgangspunkt vælges lånebeløb og løbetid på lånet. Herefter genererer vi en liste med alle de lån, der er på markedet og viser det lån med den laveste ydelse først. Det lån der har den laveste ydelse pr. måned i en sammenligning hvor alle lånebeløb og løbetider er ens må helt klart være det billigste lån.

Som en ekstra service beregner vi også ÅOP og skriver den beregnede værdi. Her vil det billigste lån selvfølgelig også have den lavest ÅOP. Du kan læse mere om ÅOP her.

Videre med lån til uddannelse

Du kan nu komme videre. Både med dit liv, din uddannelse. Men også med dit valg af lån. Når du har tjekket alle oplysninger på det låneprodukt, du synes bedst om klikker du blot på ‘Ansøg’ og så er du videre og kan ansøge direkte på udbyderens hjemmeside.

Hvis du har besluttet dig, så ønsker vi dig tillykke med din nye uddannelse og valg af finansiering.

Team dkPenge