fbpx

Lån 10.000 kroner

Se hvad det koster at låne ti tusinde

Lånebeløb fra 5000 til 500000 kr.:

Løbetid fra 12 til 180 måneder:

Hvilken rente forventer du at blive tilbudt?

Læs mere om tilbudt rente HER
Låneudbyder
Ydelse
ÅOP
Lån 10000 kroner (cover billede, kilde: Danmarks Nationalbank – læs mere)

Lån ti tusinde

Vores låneberegning er forudindstillet til at vise en del af de 10000 kroners lån der udbydes i øjeblikket. Et lån på 10000 kr er for mange et stort beløb og prisen på lånet er en faktor der er vigtigt at tage med i sine overvejelser inden du vælger hvilket lån du vil ansøge om.

Hvad mange gør når de søger et lån på 10000!

Mange vælger at låne 10.000 kroner i en forholdsvis kort periode. Det vil sige lånet betales måske tilbage i løbet af ét år. Mange vælger en kredit i stedet for et forbrugslån. Kreditter har eksisteret i mange år, men efter at der i Danmark er blevet lovgivet om kviklån, så har en del låneudbydere valgt at ændre deres produkt således at de kan få en kredit på et forholdsvis lille beløb og kort løbetid. Som loven er i øjeblikket må den maximale ÅOP højest være 24,99.

Det er nemt at låne 10000 kroner!

Uanset om du vælger forbrugslån eller kredit, så er det meget nemt at ansøge om et lån. Og det tager i nogen tilfælde ganske kort tid inden du får svar og pengene bliver overført til din Nemkonto kort tid efter at lånet er godkendt og bevilget. Alt foregår elektronisk og du anvender NemID eller MitID til at legitimere dig og underskrive låne- eller kreditaftale.

Hvad du kan gøre inden du låner 10000

Inden du søger om et lån på 10000, så er det vigtigt at du giver dit privatbudget et eftersyn. Selvom det er nemt at låne penge i dag, så vil det være en god ide at sikre at du også er i stand til at betale lånet tilbage. Nøgleordet når du gennemgår dit privatøkonomi er ‘rådighedsbeløb’. Det er faktisk vigtigere end størrelsen på din løn. En person der tjener mange penge kan godt ha’ så mange faste udgifter at vedkommendes rådighedsbeløb er så lille at der ikke er luft i økonomien til at låne 10000 kroner. En anden person tjener måske forholdsvis lidt, men har lave udgifter og et stort rådighedsbeløb og har dermed bedre råd til at betale af på et lån. En kredit på 10000 kr, som skal betales tilbage på 2 år koster måske lidt over 650 kr om måneden. Hvis du kan undvære 650 kr om måneden i 2 år, så har du også luft i økonomien til at tage et lån på 10000 kr. Måske kan du låne det billigere hvis du vælger et traditionelt forbrugslån. Du kan tjekke priserne på vores side om onlinelån. Her kan du vælge en løbetid der er mere end 2 år og dermed få en lavere udgift pr måned.

Prisen på et lån på 10000 kr.

Vi har allerede været lidt inde på hvad et lån på 10000 kr. koster. Altså hvad prisen er på lånet. Vi har også nævnt ÅOP, som er den ‘faktor’ der kan anvendes til at sammenligne priser på lån med. Der er jo sat loft på ÅOP fra lovgivernes side, således at det ikke max må være 24,99%. Det egentlige formål med ÅOP er at det kan anvendes til at sammenligne lån med. Lån fra de mange låneudbydere er sammensat forskelligt og kan ofte være svære at sammenligne. ÅOP løser problemet ved at anvende en avanceret matematisk formel, som viser den reelle omkostning på lånet udtrykt i årlig procent. Det eneste det kræver er at de lån der sammenlignes har samme størrelse og samme løbetid. Det har vi sikret dig i vores låneberegner. Vi sammenligner kun lån der har samme løbetid og samme lånestørrelse. Du kan faktisk også bare sammenligne ydelsen. Det lån med den laveste ydelse er det billigste lån. Men lovgiverne har fundet det vigtigt at anvende ÅOP. Og det giver da også en indikation på om lånet er dyrt eller billigt. Vil du vide mere om ÅOP, så kan du se her: Hvad er ÅOP.

Hvad kan du købe for 10000 kr.

For 10000 kroner kan du købe en billig rejse for to. En uge i et fedt sommerhus uden for sæson eller en ny computer. Det kan også være du blot er kommet bag ud med regningerne eller skylder mormor nogle penge. Faktisk kan du købe en god sofa fra Sofakompagniet til 7000 kr. Så er der også råd til et sofabord eller en stol. Hvis det er ting til hjemmet du lige står og mangler, så er IKEA altså stedet hvor du får virkelig meget for 10.000 kroner. God jagt efter 10000 gode danske kroner. Team dkPenge

FAQ - Lån 10000 kroner

Hvad koster et lån på 10000 kr.?

Det er meget forskelligt hvad det koster at låne 10000 kr. Det afhænger af udbyderen af lånet. Der er mange låneudbydere der tager et minimumsgebyr som startgebyr. Derfor kan startgebyret på et mindre lån procentuelt være ret højt. Det påvirker de samlede omkostninger og dermed ÅOP, som er prisen på lånet.

I øjeblikket koster et lån på 10.000 kr. med en løbetid på 2 år fra 13,5 ÅOP til 47,7 ÅOP (alle lån i vores database pr. 13. maj 2019) afhængig af låneudbyder og afhængig af hvordan din private økonomi bliver vurderet.

Hvilken type lån er et lån på 10000 kr.?

Et lån på 10000 kr. er typisk et forbrugslån. Hvis løbetiden er på ét år eller mere kaldes det et forbrugslån eller blot et ‘lån uden sikkerhed’.

Hvis løbetiden er på under et år. Typisk 2 til 3 måneder kaldes det et kviklån. Det er en helt anden type lån og udbydes til ekstremt høje priser. Vi anbefaler at vælge et forbrugslån.

Hvor hurtigt kan et lån på 10.000 kr. udbetales?

Et mindre lån på 10000 kroner kan som regel udbetales lige efter at lånet er blevet bevilget og det bliver det som regel meget hurtigt efter at lånet er ansøgt.

Når lånet er bevilget skal låneaftalen underskrives, hvilket gøres med NemID. Nu er lånet klar til udbetaling. Hvis låneudbyderen laver en straksudbetaling kan du have pengene på din konto med det samme. Flere låneudbydere udbetaler lånet med en almindelig bankoverførsel så pengene er til rådighed næste hverdag.