Lån 10.000 kroner

Se hvad det koster at låne ti tusinde

Lånebeløb fra 5000 til 50000 kr.:

Løbetid fra 12 til 144 måneder:

Hvilken rente forventer du at blive tilbudt?

Læs mere om tilbudt rente HER
Låneudbyder
Ydelse
ÅOP
Lån 10000 kroner

(cover billede, kilde: Danmarks Nationalbank – læs mere)

Lån ti tusinde

Vores låneberegning er forudindstillet til at tage udgangspunkt i et lån på 10.000 kroner. Selvom det for mange er et lille beløb er der rigtig mange, som vælger at låne lige nøjagtig 10.000 kroner.

Hvad mange gør?

Mange vælger at låne 10.000 kroner i en meget kort periode. Der er lidt andre regler for låneudbydere, som kun udlåner meget små beløb og i meget kort tid. Disse lån omtales ofte som kviklån og er lagt for had af mange politikere og forbrugerorganisationer. Og det med rette fordi renten på disse lån er meget høj.

Hvad du ikke skal gøre!

Du skal IKKE vælge et kviklån – altså et lille lån med en løbetid på én eller få måneder. Vi har nævnt at renten er meget høj, men det bliver desværre en ond spiral for mange. For de fleste der har behov for netop sådan et lån er der meget ringe sandsynlighed for at de kan betale det tilbage inklusive renter og gebyrer efter en eller få måneder.

De bliver ofte tilbudt et nyt lån til at indfri det gamle med. De betaler måske kun renten og skylder så stadigvæk ‘kun’ 10.000 kroner plus nye renter og gebyrer. Det stopper aldrig for nogen.

Hvad du kan gøre

Hvis du virkelig står og mangler 10.000 kroner kan du søge et ‘normalt’ onlinelån med en løbetid på et år eller længere. På den måde får du nogle lånevilkår, som er væsentlig billigere end kviklånsmodellen. Det vil stadig være dyrt at låne et mindre beløb, men prisen bør du sætte i forhold til dit behov.

Prisen på et lån på 10000 kr.

Prisen, som vi udtrykker i ÅOP kan du se i vores låneberegner. Men i skrivende stund (primo 2019) koster det mellem 2.000 kroner og 5.000 kroner at låne 10.000 kroner i 3 år. Afhængig af hvilket låneinstitut du vælger. Dvs ÅOP svinger fra ca. 14% til ca. 37%.

Det er dyrt – men det er prisen, som i visse tilfælde kan forsvares afhængig af behovet. Der er kun dig til at vælge og beslutte om det er det værd.

Hvad kan du købe for 10000 kr.

For 10000 kroner kan du købe en billig rejse for to. En uge i et fedt sommerhus uden for sæson eller en ny computer.

Det kan også være du blot er kommet bag ud med regningerne eller skylder mormor nogle penge.

Faktisk kan du købe en sofa fra sofakompagniet af mærket Eddie til 7000 kr. Så er der også råd til et sofabord eller en stol. Du kan se prisen på Eddie her. (prisen er pr. 28. juli 2020). Måske har den ændret sig når du læser dette.

Hvis det er ting til hjemmet du lige står og mangler, så er IKEA altså stedet hvor du får virkelig meget for 10.000 kroner.

Hvilken type lån skal du vælge?

Leder du efter et lån på 10000 kroner skal du helt klart vælge et forbrugslån. Hvis du vælger et Kviklån med en meget kort løbetid er prisen væsentlig højere end et almindeligt forbrugslån.

Du kan læse mere om Kviklån hos os. Vi blander ikke forbrugslån og kviklån på vores sammenligningssider – se sammenlign lån her – og så har vi valgt at rate og vise kviklån på en måde, så du er helt klar over omkostningerne.

God jagt efter 10000 gode danske kroner.

Team dkPenge

FAQ - Lån 10000 kroner

Hvad koster et lån på 10000 kr.?

Det er meget forskelligt hvad det koster at låne 10000 kr. Det afhænger af udbyderen af lånet. Der er mange låneudbydere der tager et minimumsgebyr som startgebyr. Derfor kan startgebyret på et mindre lån procentuelt være ret højt. Det påvirker de samlede omkostninger og dermed ÅOP, som er prisen på lånet.

I øjeblikket koster et lån på 10.000 kr. med en løbetid på 2 år fra 13,5 ÅOP til 47,7 ÅOP (alle lån i vores database pr. 13. maj 2019) afhængig af låneudbyder og afhængig af hvordan din private økonomi bliver vurderet.

Hvilken type lån er et lån på 10000 kr.?

Et lån på 10000 kr. er typisk et forbrugslån. Hvis løbetiden er på ét år eller mere kaldes det et forbrugslån eller blot et ‘lån uden sikkerhed’.

Hvis løbetiden er på under et år. Typisk 2 til 3 måneder kaldes det et kviklån. Det er en helt anden type lån og udbydes til ekstremt høje priser. Vi anbefaler at vælge et forbrugslån.

Hvor hurtigt kan et lån på 10.000 kr. udbetales?

Et mindre lån på 10000 kroner kan som regel udbetales lige efter at lånet er blevet bevilget og det bliver det som regel meget hurtigt efter at lånet er ansøgt.

Når lånet er bevilget skal låneaftalen underskrives, hvilket gøres med NemID. Nu er lånet klar til udbetaling. Hvis låneudbyderen laver en straksudbetaling kan du have pengene på din konto med det samme. Flere låneudbydere udbetaler lånet med en almindelig bankoverførsel så pengene er til rådighed næste hverdag.