fbpx

Lån penge online

Her finder du det billigste online lån

Find billigste online lån

Online lån

Vi har lavet en oversigt over de fleste af de lån du kan søge online. Står du og skal låne penge online, så er du landet det rigtige sted. På vores oversigt over onlinelån finder du de fleste nye lån på nettet. Det er nemt og bekvemt og så er det meget anonymt. Hvis du har orden i økonomien går det også meget hurtigere. Hele processen er papirløs når du låner penge online. Du søger online, kommunikere online og skriver under online med NemID.

Lån penge online er ikke bare at udfylde en formular på nettet for derefter at blive ringet op eller inviteret ned i en bankfilial. Når vi her tale om ‘lån penge onlien’, så er det virkelig online. Fra start til slut i hele låneprocessen.

Der er dog nogle ting vi gerne vil gøre dig opmærksom på inden du vælger dit onlinelån. Som du sikkert har lagt mærke til er der rigtig mange der ønsker at tilbyde dig at låne penge, som du kan søge på nettet. Det gør de fordi de tjener penge på at henvise dig til udvalgte udbydere. Det er ikke alle udbydere, der benytter sig af denne form for belønning. Derfor er disse udbydere som regel ikke med i de sammenligningssider du finder på internettet.

Det har vi i dkPenge™ gjort noget ved. Vi har valgt at medtage de fleste lån, der er på markedet. Dvs. lån, som kan søges online og som oftest betegnes som forbrugslån.

Du finder nok ikke billige lån uden renter. Det er heller ikke gratis penge du får. Om det er til en lav rente afhænger af hvad du synes der er en lav rente. Men du kan finde billige lån med NemID og ordne alt fra din sofa eller når du er på tur i Sverige eller Norge. Du skal bare ha’ adgang til internettet så kan du – hvor som helst – når som helst søge dit næste online lån.

Læs videre og se hvad du også skal tage højde for. Men inden det skal vi se lidt på hvordan internettet har ændret vores hverdag inden for låntagning.

Hvornår gik danskerne online?

Vi skal helt tilbage til 90’erne da internettet begyndte at tage fart blandt private. Flere og flere fik øjnene op for det potentiale og de muligheder, som en online tilstedeværelse kunne give.

I slutningen af 90’erne og begyndelsen af 00’erne kunne bankerne tilbyde online banking. Det betød at du kunne logge på din netbank og se transaktioner. Du kunne betale regninger og overføre penge. Handel med aktier og obligationer online tog også fart.

Kundeoprettelse online

Det var stadig trægt at blive oprettet som kunde online. Der var to årsager til dette.

Den ene årsag var at bankerne havde svært ved at give slip på den personlige kontakt. De ville stadig gerne have kunderne ned i filialen og ‘snakke’ lidt om deres økonomi og lånebehov.

Den anden årsag var identifikationsprocessen. De første rene internetbanker forsøgte at oprette kunder og produkter helt online. Selvom første generation af den Digitale Signatur, som nu hedder NemID blev anvendt blev der stillet krav til forevisning af pas og sundhedskort. Pas tjente, som billedlegitimation og sundhedskort, som adresse identifikation.

Oprettelsen som kunde i en internetbank var som regel ensbetydende med at der skule oprettes en lønkonto og en netbankadgang. Kravene i forhold til hvidvask når du kan foretage pengetransaktioner er og bør være større end hvis du ‘blot’ skal låne penge online.

Hos dkPenge™ er vi i skrivende stund i tvivl om hvorvidt der skal indsendes kopi af pas og sundhedskort, når der søges et onlinelån ved brug af NemID. Vi finder ud af det og opdaterer dette indlæg så snart vi ved det.

Lån penge online – fuldstændig online

Onlinelån er først rigtig blevet helt online efter at de kan søges og etableres fuldstændig online.

Det betyder at du ved hjælp af din digitale signatur kan 1. Identificere dig, 2. Give fuldmagt til at se nødvendige oplysninger hos SKAT mv. 2. Kan uploade nødvendig dokumentation 3. Kreditvurderingen kan foregå elektronisk 4. Kommunikationen foregår automatisk uden kontakt til kundeservice udover verificering af uploaded dokumentation 4. Underskrift af dokumenter kan foregå automatisk og elektronisk vha NemID 5. Udbetalingen af onlinelån sker automatisk til din NemKonto.

Selvom Internettet for private snart har buldret derudaf i 30 år, så er der stadig meget tilbage at ønske for at det hele foregår online.

Men lad os se på hvad det var du skulle tage højde for når du søger et onlinelån.

Er du kreditværdig?

For de finansielle institutter herunder banker og udbydere af online lån er der flere forskellige informationer der er med til at definere din kreditværdighed.

For eksempel er det postnummer hvor du bor med til at bestemme din kreditværdighed. Bor du i eget hus eller bor du til leje hos mor, så er det også en bestemmende faktor. Udover din indtægt og dit budget er oplysninger om du har kreditkort og om du er medlem af en A-kasse også med til at finjustere din kreditværdighed.

Hvad skal det anvendes til?

Din kreditværdighed eller din kreditskore er ikke kun bestemmende for om du får bevilget onlinelånet, men den er også bestemmende for den rente du får tilbudt. Når du ser et onlinelån der bliver tilbudt til knap 5%, så lyder det billigt, men denne rente er den de tilbyder de kunder, der kan præstere en meget høj kreditskore. Det er de færreste der kan det. Derfor bliver de tilbudt en højere rente, som ligger inden for det rentespænd de tilbyder deres lån til.

Forstår du den reelle pris på et lån?

ÅOP er meget vigtig at lække mærke til. ÅOP medtager alle omkostninger på et lån. Det tager højde for:

1. Renten

2. Startomkostninger

3. Opkrævningsomkostninger

4. Andre omkostninger

Alt hvad onlinelånet koster omregnes til en procentsats som kaldes Årlige Omkostninger i Procent – ÅOP. Formlen er lovbestemt, så du kan roligt sammenligne prisen for onlinelån hvis du anvender ÅOP, som sammenligningsparameter. Dog skal de lån du sammenligner være på samme beløb og have samme løbetid.

Korrekt sammenligning af online lån

Team dkPenge™ sammenligner de fleste online lån med udgangspunkt i ovennævnte. Det betyder at vi viser det billigste først. Med det billigste mener vi det onlinelån med den laveste ÅOP.

Vi medtager de fleste lån der er på markedet – også nye lån på nettet og fra udbydere, som ikke tilbyder henvisningsprovision til os.

Vi giver dig mulighed for at se prisen ud fra fire forskellige kreditvurderinger. Hvilket lån er f.eks. det billigste hvis din kreditværdighed ikke har den højeste skore? Det finder du på dkPenge’s ærlige online lån guide – lige her.

Team dkPenge™

FAQ - Lån penge online

Hvad er et onlinelån?

Et onlinelån er et lån du kan søges online. Dvs via internettet. Det kan være fra en desktop computer, en tablet eller en mobilenhed.

Hvad er fordelen ved at låne penge online?

Fordelen ved et onlinelån er at du kan søge et lån og få det udbetalt meget hurtigt og enkelt. Du er ‘anonym’ og skal ikke stå ansigt til ansigt med en person, der udspørger dig om formål, økonomi mv.

Er der forskel på online lån?

Ja – i højeste grad. dkPenge™ skelner mellem forbrugslån og kviklån når vi taler om onlinelån. Det er vigtigt at du kender forskellen og ved hvordan du finde de billigste inden for begge kategorier. Det hjælper dkPenge™ med.