fbpx

Samlelån

Sammel alle din forbrugslån til ét

Lånebeløb fra 5000 til 500000 kr.:

Løbetid fra 12 til 180 måneder:

Hvilken rente forventer du at blive tilbudt?

Læs mere om tilbudt rente HER
Låneudbyder
Ydelse
ÅOP

Sammenlign Samlelån

Hvad er et samlelån?

Et samlelån er betegnelsen for et lån hvor du samler flere lån til et lån. Hvis du har været nødt til at låne i flere forskellige banker og kreditinstitutter, så betaler du sikkert forholdsmæssigt meget hver måned.

Din månedlige ydelse kan reduceres væsentligt hvis du lægger alle lånene sammen og samler dem til et samlelån.

Du kan kalde det at rydde op i dine lån.

Hvilke fordele er der ved et samlelån?

Der er flere fordele ved et samlelån. Vi har allerede nævnt muligheden for en lavere ydelse. Renten er der også en chance for kan blive lavere. Hvis din økonomi er god og du bliver vurderet til at have en god kreditværdighed, så er det billigere for et kreditinstitut at låne et stort lånebeløb ud frem for mange små. Denne omkostningsbesparelse kan du være heldig at få som låntager.

Hvilke ulemper er der ved et samlelån?

Ulemperne ved et samlelån er at du allerede har betalt startomkostninger for dine eksisterende lån. Nu skal du betale en gang til med det nye lån.

Selvom renten og din ÅOP bliver lavere end det dyreste af de lån du indfrier er det ikke sikkert at det samlede regnestykke giver et ligeså fint resultat.

Det er ret vanskeligt at regne korrekt ud. Det kræver at alle pengestrømme – lige fra du optog det første lån og til du indfrier dit nye samlelån bliver taget med i en beregning. På den måde kan en korrekt ÅOP eller XIRR, som det hedder i et Excel regneark, beregnes.

Team dkPenge

FAQ - Samlelån

Hvad er et samlelån?

Et samlelån er et lån hvor du samler flere lån til ét lån.

Hvilke fordele er der ved et samlelån?

Et samlelån kan hjælpe dig med at sænke dine månedlige udgifter. Ved at samle flere lån til ét kan du som regel nedsætte din samlede månedlige ydelse til lån.

Hvilke ulemper er der ved samlelån?

Den største ulempe ved et samlelån er at du indfrier andre lån før tid – med et andet lån. Disse lån vil automatisk ende med at få en højere ÅOP da startgebyrerne i den oprindelige ÅOP beregning er ‘bredt ud over’ hele lånets løbetid. Men fordelene ved et samlelån er som regel meget større end ulemperne. Du får et større rådighedsbeløb og du kan indfri små lån til højere renter end den rente du får på dit nye samlelån.