fbpx

Find og sammenlign billån

Find det billigste billån her

Lånebeløb fra 5000 til 500000 kr.:

Løbetid fra 12 til 180 måneder:

Hvilken rente forventer du at blive tilbudt?

Læs mere om tilbudt rente HER
Låneudbyder
Ydelse
ÅOP

Lån penge til ny bil

Find det billigste billån

Vores billån guide sammenligner billån og hjælper dig med at finde det billån, som først og fremmest er billigt, men også passer til netop dine behov.

For dig er det måske vigtigt at kunne betale bilen over mange år eller måske vil du have det overstået i en fart.

Uanset hvilke ønsker du har, så kan du nemt se hvilket lån der er bedst og billigst. Du vælger blot bilens alder, lånebeløb og løbetid, så laver vi en beregning ud fra de oplysninger vi har om de enkelte billån.

Når du har valgt hvilket lån du synes er bedst for dig kan du gå til låneudbyderens hjemmeside og ansøge om et lån.

Hvad er et billån

Et billån er meget enkelt et lån, som anvendes til køb af bil. Men der er sådan set ikke noget i vejen for at du optager et forbrugslån og bruger pengene på en bil. Det er bare alt for dyr.

Et billån er kendetegnende ved at långiveren har pant i bilen eller adkomst til den via låneaftalen.

Det betyder i al sin enkelthed at du stiller bilen til sikkerhed for lånet. Det betyder at jo højere udbetalingen på bilen er jo mindre er risikoen for långiveren og jo lavere rente kan du få.

Derfor er renten på billån ofte væsentlig lavere end på forbrugslån og andre lån hvor der ikke stilles sikkerhed.

Fast eller variabel rente?

Skal du vælge fast eller variabel rente? Den variable rente er oftest den billigste for den kan långiver ændre i takt med at renteniveauet ændre sig.

Hvis du skal have fast rente vil den være lidt højere da der skal tages højde for renten på sigt kan stige og så får långiver ikke glæde af den rentestigning. Derfor indregnes et eventuelt fremtidig rentestigning i den reelle sats her og nu.

Det er svært at sige hvad der er rigtig eller forkert. De sidste mange år har vi haft et meget lavt renteniveau og set i bakspejlet ville det ikke have været den bedste løsning at have valgt fast rente.

Men der er ingen der rigtig kender til renten i fremtiden. Det er altid nemt at være klog bagefter.

Derfor kan valgte af en fast rente og den merbetaling, som der skal betales for lånet i kraft af en højere rente betragtes, som en slags forsikring. Med fast rente kommer der ingen overraskelser. Du kender prisen og ydelsen lige til lånet er betalt ud.

Den tryghed er der mange der gerne vil betale for.

Kreditvurdering

Når låneinstituttet eller långiver får pant i bilen er den individuelle kreditvurdering ikke så vigtig. Dog vil de fleste sikre sig at du ikke står i et kartotek over dårlige betalere og at du rent faktisk har råd til at låne pengene. Det er god skik og det bør låneinstituttet gennemgå.

Selvom de som regel får deres penge hjem igen er det forbundet med omkostninger for en låneudbyder at skulle håndtere et misligholdt lån. Det tager tid at få hentet bilen, at få den solgt på auktion og få lavet en slutafregning med dig som låntager.

Selvom långiver er sikret ved at have pant i bilen skal der alligevel foretages et kredittjek med fokus på betalingsevne.

Ærlig sammenligning af billån

Vores sammenligningsguide er ærlig og korrekt fordi den medtager alle parametre og sammenligner ud fra samme forudsætninger.

Når du anvender en sammenligningsside er det vigtigt at lånebeløb, løbetid og alder på bil er ens ved alle lån. Hvis disse parametre ikke er ens kan du ikke bruge sammenligningen til noget.

Du skal anvende ÅOP når du sammenligner. ÅOP-en beregnes ud fra at du har lånet i hele lånets løbetid.

Der er en del der skifter bil inden deres låneaftale er udløbet og får derfor brug for at indfri lånet før tid.

Hvis der på lånet har været en forholdsvis stor startomkostning og renten så til gengæld er meget lav kan ÅOP meget vel ende med at blive højere på det lån med den lave rente end på det lån med en lidt højere rente.

Vælg derfor altid et billån med lave startomkostninger og lav ÅOP

Specialister i billån

Der er nogen finansieringsselskaber, som har specialiseret sig i at yde billån.

Oftest er det de billigste og hurtigste til at bevilge et billån. De har styr på alle processer i forbindelse med etablering af billån, men også i forbindelse med førtidsindfrielse og hvis lånet bliver nødlidende.

I visse tilfælde kan det derfor være billigere at få et billån hos et bilfinansieringsinstitut end hos din egen bank.

Men for en sikkerheds skyld vil jeg spørge i banken. Måske er de villige til at forhandle renten ned. Hvis du er en god kunde for banken vil de måske gerne matche et billigere billån på market.

Team dkPenge

FAQ - Billån

Hvad koster et billån?

Et billån adskiller sig en del fra et almindeligt lån. Det afspejler sig primært i renten og i etableringsgebyrerne. Rente er typisk lavere på et billån i forhold til et forbrugslån. Etableringsomkostningerne er lidt højere hvilket skyldes at der skal tages pant i bilen. Derfor skal der beregnes stempelafgift til staten i forbindelse med tinglysning af pantet.

Hvem er de bedste til billån?

De finansieringsinstitutter eller specialbanker, der har billån, som speciale er oftest de bedste til billån. Deres processer er optimeret så meget at deres effektivitet kommer dig til gode, som kunde i form af billigere renter.

Hvor stor udbetaling skal jeg lægge?

Det bestemmer du selv. Men jo højere udbetaling du kan betale jo lavere bliver renten på dit billån. Som tommelfingerregel skal du lægge 20% af bilens pris for at få en god rente.