Lån uden om banken

Få tilbud fra flere långivere

Lendo Lån
Vi anbefaler Lendo

Lånebeløb:

Løbetider:

Alderskrav:

Rente*:

20.000 - 1.000.000

12 - 180 måneder

18

2,95 - 22,52

Hurtigt svar fra 18 banker

Ansøgningen ta'r 5 minutter

Find det billigste lån

LÅN nu
Eksempel: Samlet kreditbeløb 40.000 kr. Løbetid 5 år. ÅOP 7,68 %. Variabel debitorrente 7,00 %. Etablering 400 kr. Samlet tilbagebetaling 48.000 kr. Løbetid 1-12 år. Rentespænd 2,95-22,52 %.
*Renten er forskellig fra udbyder til udbyder. Vælg den laveste.

Mindre lån og kreditter

Ferratum Kredit
Nem og hurtig kredit

Lånebeløb:

Løbetider:

Alderskrav:

Rente*:

1.500 - 50.000

9 - 199 måneder

21

22,52

Fleksibel løbende kredit

Indfries når du har lyst

14 dages fortrydelsesret

Lån nu
Eksempel: Samlet kreditbeløb 10.000 kr. Løbetid 9 måneder. ÅOP 24,99 %. Fast debitorrente 7,00 %. Samlet tilbagebetaling 11.219,47 kr. Samlede kreditomkostninger 1.219,47 kr.
*Renten er angivet som debitorrente.

Lån med kautionist

Cashper Kredit med Kautionist
Lån op til 20.000

Lånebeløb:

Løbetider:

Alderskrav:

Rente*:

3.000 - 20.000

6 måneder

18

22,44

Lån med kautionist

Det tager kun 5 minutter

Hele processen er online

Lån nu
Eksempel: Rentesatsen er fast. For et lån på 3.000 kr. med en løbetid på 6 måneder er den *nominelle rente 22,44%. De samlede omkostninger i procent (ÅOP) er 24,89%. Det samlede tilbagebetalingsbeløb: 3199,38 kr. Månedlig betaling: 533,23 kr. pr. måned i 6 måneder.

Lån penge udenom banken

Førhen var det altid i banken at det var muligt at låne penge. I dag er der mange flere muligheder end bankerne. Lån penge udenom banken er meget nemt og uden at der er den store risiko ved det.

Vi taler altså ikke om lån fra private – med risiko for at det er fra kriminelle kredse. Nej vi taler om pengelån af virksomheder, som alle er godkendt af finanstilsynet. Det er bare ikke hos din traditionelle bank at du låner pengene.

Finansiering uden banken

Vi kalder det lån udenom banken og deler dem op i følgende kategorier:

– Finansieringsinstitutter
– Ikke traditionelle banker
– Utraditionel finansiering

ad 1) Finansieringsinstitutterne er låneselskaber, som udelukkende beskæftiger sig med at låne penge ud. De ‘fonder’ eller finder pengene de låner ud fra andre banker eller fra deres ejere, som også kan være en bank.

Et eksempel på et finansieringsinstitut er LEASY A/S (3C RETAIL A/S). De tilbyder at låne penge under mange forskellige brands. Læs her før du skal låne penge.

ad 2) Et eksempel på en ikke traditionel bank er Santander Consumer Bank. De tilbyder lån primært inden for bil- og forbrug. Når den ikke går ind under kategorien traditionel bank er det fordi det er ikke er en full house bank med NemKonto, Budgethjælp, Bankrådgivning (i traditionel forstand), Pensionskonti, Børneopsparing mv.

ad 3) Et eksempel på finansiering uden om banken som vi kalder utraditionel finansiering er inden for kategorien crowdlending. Better Rates tilbyder lån til private som peer to peer lån. Det vil sige du låner dine penge af mange forskellige investorerer, som låner direkte til dig. Better Rates er en IT platform, som holder styr på hvem der låner til hvem og sørger for alt det administrative. Det er altså ikke Better Rates du låner pengene af, men af en række investorer, som kan være både private og finansinstitutter.

Gør dig fri fra banken – lån uden om

Jo mere du frigør dig fra bankerne jo mere kontrol får du over din egen økonomi. Det er dine penge – dine beslutninger. Bankerne har desværre tradition for at gøre krav på lidt mere end de kan tillade sig. De seneste årtiers bankskandaler viser helt klart at de ikke har gjort sig fortjent til denne position.

Din bank er et finansselskab, som tilbyder en række produkter, som du kan vælge at købe. De har ikke krav på at du har alle dine pengeforretninger ét sted.

Når du handler dagligvare gøre du det heller kun i én butik. Hvis der er tilbud på en vare du plejer at købe og den er billigere hos konkurrenten, så bør din loyalitet være hos din pengepung, din egen økonomi. Ikke hos den butik hvor du ‘plejer’ at handle.

Sådan er det også med banker. Kan de ikke følge med på priser og bliver de for formynderiske, så findes der masser af andre mulighed.

Se på det billede af en mand i en lille båd. Han er fri. Han har valgt at tage kontrol over sit eget liv. Det kan du også ved at låne penge uden en bank.

frihed med et lån uden banken

God råd inden du låner uden om banken

Uanset om du vælger at gå udenom banken eller du vælger en traditionel bank er der her et par råd.

Hvad skal du være opmærksom på? Prisen på lånet helt enkelt. Det er vigtigt at du sørger for at sammenligne alle de lån der bliver tilbudt uden om banken – udelukkende ud fra ÅOP, Årlige Omkostninger i Procent. Det er vigtigt at du sørger for at sammenligne alle de lån der bliver tilbudet uden om banken – udelukkende med sammen lånebeløb og løbetid.

Det er du også nødt til når du låner penge i en traditionel bank. Her har du ofte ikke noget at sammenligne med.

Fordelen ved at låne uden om banken er at de fleste produkter tilbydes online og alle priserne kan sammenlignes af en online sammenligningstjeneste og ansøges direkte over internettet. Er sammenligningen foretaget korrekt, som nævnt ovenfor er det blot et spørgsmål om at vælge en af de billigste udbydere.

Der er dog stadig en ting mere du skal tage højde for. Det er din kreditværdighed. En del af de lån der udbydes, udbydes med et renteinterval hvor den billigste rente tilbydes til dem med en god kreditværdighed og den højeste til dem med en dårlig kreditværdighed. Renten kan fastsættes mellem disse to yderpunkter afhængig af resultatet af din kreditværdighed.

Det gør det jo ikke nemmere. For du kender ikke renten før du er blevet kreditvurderet. Når det er sket og der foreligger et lånetilbud er det fristende at sige ja, selvom der er andre lån på markedet der er billigere.

dkPenge har tilføjet en feature på deres låneberegner hvor du kan vælge fire forskellige niveauer for din kreditvurdering. Med laveste og højeste som yderpunkter har kan du også vælge lav og høj, som ligger mellem laveste og højeste.

På den måde kan du – ved at kreditvurdere dig selv – se hvilket lån der er det billigste under de omstændigheder.

Nærmere kommer du næsten ikke. Alternativt kan du søge lånet hos flere udbydere og vælge det bedste tilbud. Det kan du også gøre gennem de nye lånebrokere, som gør arbejdet for dig.

Team dkPenge

Spørgsmål og Svar – Lån uden om banken

Hvilke slags lån kan jeg få uden om banken?

Bankerne har de seneste år fået brudt deres monopol. Det er efterhånden alle slags lån du kan få uden om banken. Forbrugslån, Kviklån, Billån og Boliglån. Her på dkPenge™ viser vi alle muligheder inden for hver kategori.

Er det billigere at låne uden banken?

Det kan det sagtens være. Ofte kan du slet ikke få et lån i banken. Du skal være meget opmærksom på hvordan lån sammenlignes. Anvend en fair og ærlig sammenligningsside. Vi har som mål at være fair og ærlige når vi sammenligner lån.

Hvad siger din bank til det?

Hvad skal de sige? Det er dine penge, din økonomi. Din bank er blot en forretning. De har hverken krav eller monopol på dine penge.

dkPenge™

Vi har mere end 40 års erfaring inden for bank og IT. Det sikrer et solidt afsæt i de guides og services vi stiller til rådighed på dkPenge™.