Sammenlign forbrugslån

Sammenlign de fleste forbrugslån her

Lånebeløb fra 5000 til 500000 kr.:

Løbetid fra 12 til 144 måneder:

Hvilken rente forventer du at blive tilbudt?

Læs mere om tilbudt rente HER
Låneudbyder
Ydelse
ÅOP
Lån til forbrug

Find det billigste forbrugslån

En guide skal vise vej – gøre opmærksom på hvad der er seværdigt og hvad man skal holde sig fra. Team dkPenge’s forbrugslån guide gør dette. Den sammenligner forbrugslån og hjælper dig med at finde det lån der matcher din situation bedst. Det er ikke altid lige nemt at låne penge. De fleste der sammenligner forbrugslån viser det mest populære lån først i deres sammenligninger. Det gør de oftest fordi de har en partneraftale som giver dem henvisningsprovision. Samtidig er sammenligningerne ofte baseret på en urealistisk lav rente. Det skyldes blandt andet at renten ikke fastsættes før kunden er blevet kreditvurderet. Debitorrenten lander et sted mellem deres laveste og højeste sats. Udfordringen for mange sammenligningssider er at give brugeren mulighed for at se en sammenligning – ikke kun med den laveste sats, men også med den højeste og et par stykker midt i mellem. Det er nemlig de færreste der får bevilget et lån til den laveste sats.

Hvad er et forbrugslån

Et forbrugslån er ofte ‘forklædt’ i forskellige udformninger. Kviklån, hurtig lån, billige lån, SMS-lån og mange andre betegnelser  er oftest det samme. Et forbrugslån, som blot er et lån uden sikkerhed og som bevilges til forbrug. Altså penge der lånes og anvendes til forbrugsgoder. Det kan være rejser, møbler, computere, køkken, bil, restskat, sommerhus, kolonihave hus og meget meget mere. Vi har skrevet et blogindlæg om dette emne og du finder det her. Du kan også læse hvordan Penge- og Pensionspanelet skriver om forbrugslån på deres website ‘Råd til Penge’. Det finder du her.

Fast lav rente

En del udbydere går lige til sagen og tilbyder en fast lav rente. Eller ihvertfald en fast rente. Om renten er lav er relativt. I fri konkurrence gælde det om at finde den billigste rente så kan det altid diskuteres om renten er lav eller høj. På mange måder er fast rente mere overskuelig og reel over for kunderne, men der er også meget der taler for større fairness med variabel rente. Hvorfor skal de kunder med en høj kreditværdighed betale for de kunder hvor risikoen for tab er større. Det er lidt ligesom forsikringer. Præmien fastsættes ud fra risikoen. Renten på et lån – mener mange udbydere – bør også fastsættes ud fra en risikovurdering.

Kreditvurdering

Det er den individuelle kreditvurdering der afgør hvilken rente du som forbruger får tilbudt. Den er baseret på en række parametre herunder om du ansøger alene eller sammen med en anden. Om du bor i lejebolig eller ejerbolig. Din alder. Din indtægt og en samlet vurdering af din privatøkonomi. Flere og flere kreditinstitutter og banker foretager denne kreditvurdering automatisk. Dvs en ‘robot’ eller et computerprogram udregner den risiko de løber ved at låne penge ud til dig. I de helt avancerede modeller kan faktorer, som hvilken internetbrowser du anvender have indflydelse, hvilken dag i måneden du ansøger, hvor du bor og mange andre ting, som du ikke umiddelbart oplyser, men som medtages i den samlede vurdering. Det kan de gøre med baggrund i et væld af historiske oplysninger. Hvordan er det gået deres andre kunder. Måske har de et højere tab på kunder der ansøger fra en Chrome Browser end kunder ansøger fra en Internet Explorer browser – eller omvendt. Måske taber de flest penge på dem der ansøger i sidste halvdel af måneden i forhold til dem der ansøger i første halvdel af måneden. Er dette parameter med i deres beregning vil det påvirke din rente. Team dkPenge har ikke detaljeret kendskab til de enkelte kreditinstitutters kreditvurderingsalgoritmer eller hvilke parametre de medtager. Men vi ved at det er sådanne parametre der anvendes i branchen generelt.

Hvilken rente får du tilbudt på dit forbrugslån?

Du kan ikke vide hvilken rente du får tilbudt før du har ansøgt og fået et svar. Den kendsgerning at du har behov for at låne indikere i sig selv at din kreditværdighed ikke nødvendigvis er i top. Derfor er det meget meget sjældent at låneansøgerne får tilbudt den laveste rente, som der opereres med. De fleste har en ide om deres egen økonomi. Hvis du er bange for at lave et budget fordi du frygter resultatet, så bør du nok ikke låne penge Hvis du omvendt er meget sparsommelig og lever ok for et meget lille rådighedsbeløb og altid betaler enhver sit, så vil din umiddelbare holdning være at du er kreditværdig. Da det ofte er computerprogrammer, som beregner renten, så anvendes der i beregningerne rådighedsbeløb, som ikke altid afspejler virkeligheden. Måske kræver banken at du har et væsentligt højere rådighedsbeløb end du virkelig har. Selvom du lever fint for det du har, så vil det trække ned på din kreditvurdering.

Ærlig sammenligning af forbrugslån

Vi mener derfor at en ærlig sammenligning af forbrugslån skal tage højde for den rente du med stor sandsynlighed vil få tilbudt. Derfor giver vi dig mulighed for at vælge hvilken rente du mener at få tilbudt. Herefter kan du foretage en korrekt og ærlig sammenligning. Du vil sikkert blive overrasket over hvordan oversigten ændrer sig afhængig af hvilken sats du vælger. Men det er den metode der giver dig det bedste grundlag for at vælge udbyder. Tak fordi du har valgt at anvende dkPenge’s forbrugslån beregner. Den hjælper dig til at finde det billigste lån med fast lav rente – og det har du fortjent.

Mange veje til et forbrugslån

De fleste mennesker som ønsker at optage et forbrugslån søger forskellige muligheder på internettet. Der findes rigtig mange hjemmesider eller online-portaler, som sammenligner forbrugslån.

Hos dkPenge synes vi vores låneberegner er så god at vi gerne vil have at alle får mulighed for at anvende den. Da rigtig mange mennesker søger på nettet når de skal låne penge har vi skrevet en række artikler på vores online portal, som alle viser vores låneberegner. F.eks. vil nogen søge efter hurtig lån eller online lån i stedet for forbrugslån når de søger på nettet. Hvorfor skal de ikke have mulighed for at finde vores unikke beregner?

Du har også mulighed for at anvende en traditionel bank. Find den bank der passer bedst til dig. Måske er det Jyske Bank, Arbejdernes Landsbank eller Nykredit. Måske tænker du på hvordan du kan få et forbrugslån uden om banken. Måske et familielån eller et crowdlending lån. Mulighederne eller vejene til et forbrugslån er mange.

Team dkPenge

FAQ - Forbrugslån

Hvad er et forbrugslån?

Et forbrugslån er et helt almindeligt lån etableret i en bank eller et låneinstitut. Som navnet antyder er lån uden nogen form for sikkerhed et lån til forbrug.

De fleste forbrugslån søges online. Låntager vurderes med det samme og pengene udbetales som regel samme dag eller dagen efter at lånet er bevilget og underskrevet.

Et forbrugslån må ikke forveksles med et kviklån. Et kviklån er et mindre lån med en løbetid på 2 – 3 måneder.

dkPenge sammenligner forbrugslån som gør det let for dig at finde det absolut billigste forbrugslån.

Hvordan finder jeg det billigste forbrugslån?

Du finder det billigste forbrugslån ved at anvende en sammenligningstjeneste, som sørger for at de lån de sammenligner har samme størrelse og samme løbetid.

Hvis lånene er på samme beløb og månederne de løber over er ens, så kan du anvende ÅOP, ydelsen eller samlede kreditomkostninger til at sammenligne med. Det lån med den laveste ÅOP har også den laveste ydelse og de laveste samlede kreditomkostninger. Tjek ÅOP når du sammenligner forbrugslån.

dkPenge sammenligner forbrugslån, som beskrevet her. Vi kalder det ærlig sammenligning.

Hvilken rente kan jeg få på mit forbrugslån?

Den rente du bliver tilbudt på dit forbrugslån bliver fastsat ud fra dine privatøkonomiske forhold. Hvis du har et budget med luft i og din økonomi og private forhold er i orden vil du kunne få tilbudte en rente i den lave ende. Dette gælder for de lån, som udbydes med et rentespænd. Det vil sige at lånene har en laveste og en højeste rente.

Den endelige rente får du først at vide efter at din privatøkonomi er blevet vurderet.

Der udbydes også lån hvor renten er ens uanset hvordan ens privatøkonomiske forhold er.

Alt det og mere lærer du på dkPenge’s hjemmeside.