fbpx

SMS lån

Sammenlign SMS lån her

Lånebeløb fra 5000 til 500000 kr.:

Løbetid fra 12 til 180 måneder:

Hvilken rente forventer du at blive tilbudt?

Læs mere om tilbudt rente HER
Låneudbyder
Ydelse
ÅOP

Sammenlign SMS lån

Du er sikkert forvirret om al den snak blandt politikere og jounalister om SMS lån. I manges øjne skal de forbydes pga den høje pris.

dkPenge™ er ikke enige i at de skal forbydes, men at de skal reguleres. Dvs der skal fastsættes nogen retningslinjer, som udbyderne af SMS lån skal overholde.

Vi føler også at vi som sammenligningsside af forskellige lån har et stort ansvar når vi præsenterer forskellige produkter for potentielle låntagere, som måske ikke ved så meget om renter og priser.

Mange – specielt unge – søger blot på internettet lige ud: Lån penge og få dem med det samme. Det er det de ønsker og går efter. Indsigt i pris og vilkår er ikke topprioritet når der skal penge i kassen.

dkPenge™ kigger på påstande om SMS-lån

Første påstand: SMS-lån er dyre!

Svar på første påstand: Ja – de er dyre – men det ligger i produktets natur. Er en taxatur dyr? Ja – en taxatur er dyr – men det ligger i produktets natur.

Anden påstand: ‘ÅOP er perfekt til at vise prisen på et SMS-lån!

Svar på anden påstand: Ja og Nej. Svaret er Ja – hvis det kun er SMS lån der sammenlignes med hinanden. Svaret er Nej – hvis lånene sammenlignes med almindelige forbrugslån med løbetider fra 12 måneder og opefter.

Tredje påstand: Det er billigere at låne et mindre beløb i en kort periode i banken!

Svar på tredje påstand: Ja og Nej. Ja – hvis du er en ‘god’ kunde. Dvs du har mange forskellige produkter og banken tjener i forvejen mange penge på dig. Nej i andre tilfælde. Et medlem hos Team dkPenge betalte på et tidspunkt 100 kr for at låne 600 kr. i 3 dage i en helt almindelig bank. Det var et gebyr for et overtræk. Overtræk tillades stiltiende. Overstiger overtrækket 600 kr. trækkes der helt automatisk 100 kr. i gebyr efter en SMS-besked om overtrækket. Det er en automatiseret forretning for banken. Ved siden af gebyret på 100 kr. beregnes en rente på over 20%.

Konklusion på påstande om SMS-lån

Konklusionen må være at det ikke er helt billige sms-lån vi har med at gøre og at SMS lån er et låneprodukt, som skal have sin helt egen kategori og regulering.

SMS-lån er i natur meget anderledes end et traditionelt forbrugslån-

SMS lån har sin berettigelse hvis der de potentielle købere af produktet er helt klar over hvilke betingelser og priser der er for det SMS-lån de ønsker at etablere.

Hvad er et SMS-lån

Et SMS-lån er et mindre lån (fra 5000 til 15000 kr) som lånes i en kortere periode (typisk 30 dage med mulighed for forlængelse).

Grunden til at det hedder et SMS-lån er at det på et tidspunkt blev etableret via en SMS tjeneste. Hele låneprocessen foregik via SMS.

I dag ansøges på computer, tablet eller mobiltelefon med NemID. Men navnet SMS lån hænger ved.

dkPenge™ gruppere SMS-lån som et Kviklån.

Team dkPenge™

FAQ - SMS-lån

Hvad er et SMS lån?

Et SMS-lån er et lån på et mindre beløb over en kortere periode. Beløbet er typisk fra 5000 til 15000 kr. og løbetiden er typisk 30 dage.

Hvad koster et SMS lån?

Der er mange forskellige priser på SMS – lån. I øjeblikket 2019 tager flere låneudbydere godt 20% om måneden i debitorrente. Det er en højere pris end på et traditionelt forbrugslån. Der er tale om to vidt forskellige produkter, som ikke kan sammenligne. Ligesom taxakørsel ikke kan sammenlignes med samkørsel i en delebil.

Er det svært at sammenligne SMS-lån?

Det er der nogen der mener. dkPenge™ synes det er enkelt. Vi sammenligner dog kun SMS-lån med hinanden og adskiller dem fra almindelige forbrugslån. Det giver god mening.