Boliglån

Få tilbud fra flere långivere

Lendo Lån
Vi anbefaler Lendo

Lånebeløb:

Løbetider:

Alderskrav:

Rente*:

20.000 - 1.000.000

12 - 180 måneder

18

2,95 - 22,52

Hurtigt svar fra 18 banker

Ansøgningen ta'r 5 minutter

Find det billigste lån

LÅN nu
Eksempel: Samlet kreditbeløb 40.000 kr. Løbetid 5 år. ÅOP 7,68 %. Variabel debitorrente 7,00 %. Etablering 400 kr. Samlet tilbagebetaling 48.000 kr. Løbetid 1-12 år. Rentespænd 2,95-22,52 %.
*Renten er forskellig fra udbyder til udbyder. Vælg den laveste.

Mindre lån og kreditter

Ferratum Kredit
Nem og hurtig kredit

Lånebeløb:

Løbetider:

Alderskrav:

Rente*:

1.500 - 50.000

9 - 199 måneder

21

22,52

Fleksibel løbende kredit

Indfries når du har lyst

14 dages fortrydelsesret

Lån nu
Eksempel: Samlet kreditbeløb 10.000 kr. Løbetid 9 måneder. ÅOP 24,99 %. Fast debitorrente 7,00 %. Samlet tilbagebetaling 11.219,47 kr. Samlede kreditomkostninger 1.219,47 kr.
*Renten er angivet som debitorrente.

Lån med kautionist

Cashper Kredit med Kautionist
Lån op til 20.000

Lånebeløb:

Løbetider:

Alderskrav:

Rente*:

3.000 - 20.000

6 måneder

18

22,44

Lån med kautionist

Det tager kun 5 minutter

Hele processen er online

Lån nu
Eksempel: Rentesatsen er fast. For et lån på 3.000 kr. med en løbetid på 6 måneder er den *nominelle rente 22,44%. De samlede omkostninger i procent (ÅOP) er 24,89%. Det samlede tilbagebetalingsbeløb: 3199,38 kr. Månedlig betaling: 533,23 kr. pr. måned i 6 måneder.

Hvad er et boliglån?

Et boliglån er et lån til din bolig. Det er den helt enkle og simple forklaring på hvad et boliglån er. Det er dog mere kompliceret og kan ikke fremstilles så enkelt. Lad os beskrive det på denne måde:

Et boliglån er et lån der er til din bolig og samtidig er knyttet til din bolig i form af pant. Et boliglån kan financieres som realkreditlån eller som realkreditlignende lån gennem din bank. Et boliglån bevilges ud fra to kriterier, nemlig boligens vurdering og låntager(nes) privatøkonomi. Det vil sige deres evne og vilje til at betale lånet tilbage.

dkPenge™

Et boliglån gives til køb af en helårsbolig eller fritidsbolig. Boligtyperne er hus eller lejlighed og ejerformen er oftest ejerbolig eller andelsbolig. Lån til lejebolig hører ikke under kategorien boliglån her på denne side.

Er der tale om en ejerbolig vil en typisk finansiering bestå af 80% realkreditlån, 15% boliglån i bank og resterende 5% har boligkøberne typisk sparet op og kan betale kontant. Boligens samlede pris er inkluderer omkostninger til optagelse af de forskellige lån. Der gælder andre regler for fritidsbolig og andelsbolig.

Rådgivning til boliglån

Vi anbefaler klart at finde en boligrådgiver, som er inde i alle regler og om seneste lovgivning omkring boliglån. Det er bare svært at finde en uvildig rådgiver hvis det er din lokale bankrådgiver du taler med. En uafhængig boligrådgiver vil være at foretrække. Den næstbedste mulighed er at indhente tilbud fra mange forskellige banker. Bankerne er også bindeled til realkreditinstitutterne, så det er derfor muligt at få en samlet boliglån pakke i en bank.

Prisen på et boliglån

Hvad må et boliglån koste? Det koster det et boliglån koster på det tidspunkt hvor du har brug for at optage et boliglån. Det er selvfølgelig et frækt svar, men netop renten på boliglån afhænger meget af renteniveauet i samfundet og er reguleret efter udbud og efterspørgsel mere end af konkurrence. Derimod kan etableringsgebyrer og rådgivningsgebyrer være styret af konkurrence.

Som med alle andre lån er det ÅOP du skal kigge på. Årlige Omkostninger i Procent er det nøgletal du kan bruge når du sammenligner lån. Blot skal lånene have samme størrelse og samme løbetid for at du kan bruge ÅOP til at sammenligne med.

Råd til boliglån

Et er at få råd om boliglån et andet er at have råd til det. Det afhænger helt af dit privatbudget. Her er et væsentligt nøgletal dit rådighedsbeløb. Dit rådighedsbeløb finder du frem til ved at lave et budget. Du trækker simpelt hen de faste udgifter fra dine indtægter – typisk på månedsbasis, så får du dit rådighedsbeløb.

Hvis dit rådighedsbeløb falder efter at du køber bolig og du ikke har formået at spare op inden købet og låntagningen, så kan det måske være svært at overbevise din bankrådgiver om at du er i stand til leve med et lavere rådighedsbeløb.

Mange boligkøbere gør det at de forsøger at leve efter det rådighedsbeløb de vil ha’ efter køb af bolig. Bor de billigere mens det forsøger dette kan difference spares op og passende anvendes til de 5% i egenbetaling, som skal anvendes til et boligkøb.

Andre har så meget luft i deres økonomi at det ikke har den store indflydelse. Bankerne har nogle nøgletal angående rådighedsbeløb, som de går ud fra. Disse nøgletal er baseret på hvor stor en familie du har. Er du alene eller har du en partner og har I evt også børn, delebørn med videre.

Boliglån der virker

Et boliglån der virker er et boliglån der matcher din økonomi og som du får bevilget i en bank eller låneinstitut hvor du har en god dialog. Sørg for at indhente forskellige tilbud fra flere banker og find ud af hvilken bank du har god dialog med og som tilbyder en løsning der er fair og gennemskuelig.

Vi siger held og lykke med dit nye boliglån.

Team dkPenge

dkPenge™

Vi har mere end 40 års erfaring inden for bank og IT. Det sikrer et solidt afsæt i de guides og services vi stiller til rådighed på dkPenge™.