Lån penge

Prisportal med de fleste lån

Lån penge på 5 minutter

Lån til private er et lukrativt marked for långiverne. Med jævne mellemrum går presse og politikere efter banker og digitale långivere og anklager dem for deres grådighed og skyhøje renter.

Der bliver kommenteret flittigt på Twitter, Facebook og diverse Blog’s. Alle har en mening og alle er enige om at de finansielle virksomheder er grådige og handler uden etik og moral.

Men er det rigtigt? Hvad er op og ned på det danske lånemarked? Er der nogen skurke? Hvem er ansvarlige? Har vi brug for regulering? Hvem holder med hvem? Og kan du som forbruger gøre noget selv?

I denne tåge af påstande, advarsler og lovprisninger står du måske som forbruger og har brug for at låne penge – som rigtig mange i øvrigt gør. Hvad gør du? Hvem skal du lytte til? Du kan bruge vores låne-værktøjer. Men hvorfor skal du bruge os? Hvad er dkPenge™ egentlig? Hvad kan vi hjælpe dig med?

dkPenge – mange lån ét sted

Vi har mange af de lån der er på det danske marked. Du skal bare finde det lån der matcher dine behov bedst. Sådan gør du.

  1. Vælg låntype
  2. Sammenlign
  3. Vælg det billigste lån

dkPenge™ er en uvildig låneportal.

dkPenge™ er eksperter i lån til private.

dkPenge™ sammenligner priser på alle lån herunder forbrugslån, kviklån, samlelån, billån og lånebrokere. Og det gør vi enkelt og fair med dig – som forbruger – i centrum.

dkPenge™ har en komplet oversigt over – de af finanstilsynet – godkendte låvgivere og alle de låneprodukter der tilbydes på det danske marked.

dkPenge™ har udviklet en unik låneberegner der tager højde for din alder, din kreditværdighed og långivers kreditvurdering af dig.

dkPenge™ giver tryghed når du skal låne penge – helt enkelt

De fleste lån du finder her kan du søge på 5 minutter hvis du er klar til at låne penge.

Læs her før du skal låne penge

Der er tre vigtige ting du skal være opmærksom på før du skal låne penge

1. Låneprodukter skal kategoriseres
2. Der er forskel på populær og billig
3. Prisen på lån

Det er vigtigt at lære at være på vagt når du anvender Google som udgangspunkt for din søgen efter et låneprodukt.

Hvorfor du ikke kan regne med Google og andre søgemaskiner fortæller vi om lidt længere nede på siden. Men lad os først se på de tre vigtige ting du skal være opmærksom på.

Låneprodukter skal kategoriseres

Du kan ikke sammenligne pærer med æbler. Så enkelt er det.

Et kviklån er IKKE et forbrugslån. Et boliglån er IKKE et billån. En lånebroker er ikke et låneprodukt, men en service og et samlelån er et forbrugslån, som rydder op i din låneportefølje.

Vi kategoriserer lån til private sådan her:

Forbrugslån: Et forbrugslån er et lån uden sikkerhed med en løbetid på minimum 12 måneder. Lånet søges oftest online.

Kviklån: Et kviklån er et lån uden sikkerhed med en løbetid på 14 dage til 30 dage – nogen gange 2 – 3 måneder. Lånet søges altid online. Derfor kaldes kviklån også Digitale Lån.

Samlelån: Et samlelån er det samme som et forbrugslån. Lånet er ofte beløbsmæssigt større end et traditionelt forbrugslån. Formålet med et samlelån er at samle flere lån til ét. Lånet søges oftest online.

Billån: Et billån er et lån, hvor långiver har pant eller ejendomsret i bilen. Der er tale om et sikret lån hvorfor renten ofte er lavere end et forbrugslån. Lånet kan søges online eller i din egen bank.

Lånebroker: En lånebroker er en service som tilbyder at indhente tilbud fra flere forskellige långivere. Du kan vælger det billigste. Der findes lånebrokere inden for forbrugslån, samlelån og billån. Når du skal låne penge er det vigtigt at du sammenligner lån inden for samme kategori. Det giver ikke mening at sammenligne et billån med et kviklån eller at blande forbrugslån og kviklån sammen.

Der er forskel på populære og billige lån

Det vil ikke være klogt at vælge et ’populært’ lån, som oftest er et væsentlig dyrere lån.

Hvad mener vi med et ’populært’ lån. Hovedparten af de sammenligningstjenester du finder på nettet når du f.eks. søger ’lån penge’ på Google viser en liste over lån hvor:

Det mest ’populære’ lån vises først på listen (det er som regel de første på listen, der vælges af en potentiel låntager).

Problemet er bare at lånene er mest ’populære’ for den eller det firma der driver sammenligningstjenesten. Det er som regel det lån der giver den bedste henvisningsprovision der ligger nr. 1. Det ender jo så også med at blive det mest populære lån for låntagerne. Et sted på listen finder du det billigste lån. Det er svært at gennemskue og måske er det slet ikke med fordi det ikke er en komplet liste over alle lån på markedet.

Prisen på lån

Prisen for at låne penge er den tredje vigtige ting du skal være opmærksom på. Långiverne ønsker at sløre prisen på et lån og sammensætter det derfor af forskellige elementer.

Prisen på et lån er typiske sammensat af følgende elementer: 1. Renter og 2. Gebyrer. Gebyrerne er opdelt i to slags gebyrer. Vi deler dem op i 1. Startgebyrer og 2. Løbende gebyrer.

Når der er tale om rente har du sikkert hørt om flere forskellige rentebegreber. Der findes pålydende rente, debitorrente, effektiv rente, nominel rente og nominel årlig rente. Den rente der er vigtig for dig og som SKAL oplyses i henhold til lov om kreditaftaler er debitorrenten. Debitorrenten tager højde for hvor ofte renten bogføres eller tilskrives på dit lån. For forbrugslån er det typisk hver måned og for et traditionelt banklån er det typisk hver 3. måned.

Der beregnes typisk et større gebyr i forbindelse med etablering af lånet. Det kalder vi startgebyr. I forbindelse med opkrævninger (typiske hver måned) beregnes der et administrations- og eller opkrævningsgebyr.

Nogen långivere har lave renter og høje gebyrer. Andre har høje renter og lave gebyrer og andre igen har høje renter og høje gebyrer.

Det gør det meget svært at sammenligne priser på lån. For at gøre det nemt at sammenligne lån er långiverne pålagt (i henhold til kreditaftaleloven) at beregne og opgive ÅOP – Årlige Omkostninger i Procent.

Det er en formel, som er lavet med henblik på at sammenligne lån. I formlen tages højde for både renter og gebyrer og omregner samtlige omkostninger til en årlig procentsats.

Det eneste ÅOP er rigtig god til er når flere lån skal sammenlignes. Det lån med den laveste ÅOP er også det billigste lån.

Men du kan ikke anvende ÅOP til at sammenligne to lån med forskellige løbetider. Et lån med en løbetid på ét år har oftest en højere ÅOP end et lån med en løbetid på 3 år. Men regner du prisen på lånet ud i kroner i stedet for i ÅOP er lånet med en løbetid på 3 år dyrere end lånet med en løbetid på ét år – selvom dette lån har den højeste ÅOP. Det er derfor vigtigt også at se på ’Samlede kreditomkostninger’ når du skal låne penge. Dette tal angiver de samlede omkostninger (renter og gebyrer) i hele lånets løbetid i kroner.

Lån penge med en beregner der er fair

Findes der en beregner der tager højde for disse tre vigtige ting?

Ja – det gør der. Vores beregner kategoriserer lånene så du kun sammenligner forbrugslån med forbrugslån, kviklån med kviklån, billån med billån, samlelån med samlelån og lånebrokere med lånebrokere.

Vi sørger altid for at det billigste lån vises først. Vi anvender IKKE begrebet populære lån. Du skal selv afgøre hvad der er det bedste lån for dig.

Vi angiver både ÅOP og ’Samlede kreditomkostninger’ og så er alle vores sammenligninger af lån baseret på vores egne beregninger med samme lånebeløb og samme løbetid.

Det er din garanti for en fair sammenligning af lån.

Lån Penge med Ærlig og Fair sammenligning
Fair sammenligning af lån

Optimer fokus på regulering af forbrugslån og kviklån

Vores ønske – og det er ikke brødnid eller misundelse – er at der tages hensyn til forbrugerne. Politikere og forbrugerorganisationer ønsker at lægge loft over ÅOP og regulere og sågar forbyde visse former for lån.

Hos dkPenge mener vi ikke at forbud og overregulering direkte hos produktudbyderne hjælper.

Vi mener at vi bør se på hele fødekæden fra ønske om lån til etablering af lån. I denne fødekæde indgår lånesammenligningssiderne. Hvis de er misvisende og vildledende bør det være her der sættes ind.

Hvis ejerne af lånesammenligningssiderne opererer fra lande hvor vores reguleringsmyndigheder ikke har mulighed for at gribe ind bør der reguleres overfor de virksomheder som administrerer henvisningsprogrammerne fra långiverne. Og i sidste ende vil det være muligt at regulere långivernes mulighed for at anvende henvisningsprogrammer.

Konkurrencen på Google er fin nok, men Google tager ikke hensyn til lødighed og etik. Det er algoritmer der bestemmer om en side vises og på hvilket grundlag den vises.

Flyt fokus på regulering. Lad være med at fordumme forbrugerne. Stop misvisende og vildledende lånesammenligningssider. Lad långiverne konkurrere med udgangspunkt i produkterne ikke med udgangspunkt i vildledning.

Giv forbrugerne en fair og reel mulighed for at vælge det billigste lån uden at blive vildledt med misvisende betegnelser som ’populær’ og ukorrekte sammenligningsmetoder.

Team dkPenge

FAQ - Lån Penge

Hvad er et lån?

Et lån er en aftale mellem to parter om at låne et pengebeløb. Det vil sige den ene part er långiver og den anden part er låntager. Låneaftalen indeholder nogle vilkår. Blandt andet præciseres:

1. Lånebeløbets størrelse.
2. Hvordan lånet skal betales tilbage – typisk med månedlige ydelser
3. Omkostninger ved etablering af lånet
4. Løbende omkostninger – typisk opkrævningsomkostninger
5. Rente. Den procentdel der beregnes dag for dag og som låntager skal betale långiver
6. ÅOP, som er et lovkrav. ÅOP er et udtryk for den reelle pris på lånet udtrykt i procent. Dvs alle omkostninger og renter er medtaget.

Hvordan låner jeg penge?

Du låner penge i en bank eller i et låneinstitut. I dag foregår det oftest on-line. Det vil sige at der ansøges via internettet hos en låneudbyder.

Låneudbyderen bedømmer din kreditværdighed og kan enten bevilge et lån til dig eller afslå at låne penge til dig.

Bevilges lånet kan dokumenterne underskrives on-line ved hjælp af din NemID. Herefter bliver pengene overført til din NemKonto.

Lånet afdrages ved at den aftalte månedlige ydelse betales til låneinstituttet. Typisk via BetalingsService (BS).

Hvor kan jeg låne penge?

Du kan låne penge i en bank eller i et låneinstitut.

Du kan ansøge om forbrugslån, billån og boliglån online hos de fleste låneudbydere.

Inden du gør det vil det være fornuftigt at sammenligne det lån du søger.

Det kan du gøre hos os – dkPenge™