Privatøkonomi

Hvad er privatøkonomi

Har du styr på økonomien? Det tror jeg der er mange der mener de har. Selvom du har penge i overskud hver måned og du sparer op er det ikke ensbetydende med at din daglige økonomi ikke kan forbedres.

Desværre er der mange der har så travlt at de betaler alt for meget for mange ting. De abonnere på ydelser de aldrig bruger og handler alt for dyrt ind.

Privatøkonomi kan sammenlignes med en virksomheds økonomi. Der er blot tale om dig som privatperson eller om din familie, som helhed.

Privatbudget

Ligesom en virksomhed har en drift hvor der er indtægter og udgifter har du som privatperson også en drift. Du får løn og det gør din partner sikkert også. Derudover kan der være andre indtægter, som indgår i den daglige drift.

Udgifterne styrer virksomheder stramt ved hjælp af budgetter og regelmæssige opfølgninger og kontroller.

Opfølgning på privatbudget

Det samme gør en familie. De laver et budget over deres daglige økonomi og følger regelmæssigt op på budgettet. De sikrer at der ikke sniger sig uventede udgifter ind, som der er ikke plads til i budgettet.

Optimering af privatbudget

Med jævne mellemrum forsøger de efter bedste evne at optimere budgettet. Det er måske ikke lige lykkedes at få en fortjent lønforhøjelse. For at få mere luft i økonomien kan udgifterne så gennemgås. Der kan skæres udgifter væk, som ikke er nødvendige eller der kan indhentes nye tilbud på forsikringer og bank.

Det er også en god ide at gennemgå abonnementsordninger. Rigtig mange betaler måned efter måned beløb til abonnementsordninger, som de ikke længere anvender. Sådanne ordninger skal opsiges og slettes.

Opgørelse af formue

En virksomhed har også aktiver og passiver. Det har du og din familie også. I har sikkert en opsparing, måske et hus med friværdi, en bil der er mere værd end i skylder på den osv. Det er fornuftigt at kigge på familiens formue engang i mellem og så lave en plan for hvordan den kan øges, så den matcher fremtidige behov herunder planlægning af pension mv.

Konsklussion – privatøkonomi

Privatøkonomi er altså alt hvad der har at gøre med pengetransaktioner og værdier i ens private forhold. Enten som privatperson eller som familie.

Gode råd og tips til din privatøkonomi

Team dkPenge skriver hele tiden om råd og tips til din privatøkonomi. Vi har lavet tjeklister til dit budget, så det bliver nemmere at følge op og optimere dit budget.

Vi giver råd om andre ting, der kan optimere din økonomi. Det kan være alt lige fra brug af madplaner, købe ind de rigtige steder og det at udnytte konkurrencen hos forskellige udbydere af services og på den måde få services leveret billigere.

Dårlige vaner kan være dyre. Vi giver også gode råd til at ændre dårlige vaner. Hvis du føler det matcher din situation kan det måske hjælpe dig til at optimere din privatøkonomi og dermed få mere luft i økonomien.

Uanset hvilken situation du er i, så er vi hos Team dkPenge sikre på at du kan finde områder hvor du kan forbedre din økonomi.

Team dkPenge

dkPenge™

Vi har mere end 40 års erfaring inden for bank og IT. Det sikrer et solidt afsæt i de guides og services vi stiller til rådighed på dkPenge™.