fbpx

Lån penge 18 år

Du kan låne penge som 18 årig

Lånebeløb fra 5000 til 500000 kr.:

Løbetid fra 12 til 180 måneder:

Hvilken rente forventer du at blive tilbudt?

Læs mere om tilbudt rente HER
Låneudbyder
Ydelse
ÅOP
Lån Penge 18 år

Alderskrav 18 år

En del låneudbydere og banker stiller krav om at låntager er mere end 18 år. Der er forskellige grænser hos de mange udbydere.

dkPenge™  viser lån som du godt kan søge som 18 årig. Vi har samtidig gjort det nemmere for dig ved at have forudindstillet vores låneberegner på mindre lån nøjagtig på det lånebeløb som du kan søge om hvis du er 18 år.

Vi føler derfor vi har gjort det lidt nemmere for en gruppe unge, som ikke har den erfaring, ud i privatøkonomi som dem der er ældre.

Det skal være enkelt at låne penge når du er 18 år. Men der skal også lyde en venlig advarsel. Det er nemt at blive fristet til at låne penge som kan være svære at betale tilbage. Det er meget uklogt at komme i en gældsspiral. Derfor er det klogt at læse mere om privatøkonomi inden du går i gang med at lån penge.

Lån 1000 kroner – 18 år

Hvis du er 18 år og har brug for at låne tusinde kroner, så gå til denne adresse på vores låneportal: Lån 1000 kr. – 18 år.

Lån 2000 kroner – 18 år

Hvis du er fyldt 18 år og mangler 2000 kr, så brug vores specialdesignede side til dette formål: Lån 2000 kr. – 18 år

Lån 3000 kroner – 18 år

Du er 18 år og er bagud med huslejen. Du har besluttet at låne 3000 kr. Du er heldig for det er meget nemmere med vores guide: Lån 3000 kr. – 18 år.

Lån 4000 kroner – 18 år

18 år afholder dig ikke fra at låne penge. Du har gennemgået dit budget og fundet ud af at du har råd til at låne 4000 kr. Her kan du se hvem der vil låne dig beløbet: Lån 4000 kr. – 18 år.

Lån 5000 kroner – 18 år

Skiferien står for døren. Du er 18 år og alle kammeraterne skal af sted. Men du mangler 5000 kroner. Du beslutter dig for at tage et lån. Vores låneguide for 18-årige viser hvilke lån du kan søge: Lån 5000 kr. – 18 år.

Hvilke lån kan du få som 18 årig?

Hvilke låntyper tilbydes til unge på 18 år eller deromkring? Det er typisk hurtige lån med kort løbetid. Vi kategoriserer sådanne lån, som kviklån og mener at unge er bedre stillet med et almindeligt forbrugslån, som vi betegner som et lån uden sikkerhed og med en løbetid på ét år eller mere.

De små lån – de digitale lån, som de også kaldes – kviklånene er dyre og får ofte de unge til at tage lån på lån for at komme ud af det. Enkelte ender i en gældsspiral og det er meget sørgeligt. Derfor er det vigtigt at de unge bliver vejledt og rådgivet om fordele og ulemper ved at låne penge. Specielt når de kun er 18 år.

Enkelte unge har sparet penge op eller måske får de et større beløb udbetalt fra en børneopsparing. Nogle unge vælger at købe en bil og lægge et stort beløb i udbetaling. I sådan et tilfælde vil det være muligt at få et billån som 18-årig. Banken eller långiver vil få pant i bilen, som sikkerhed og da udbetalingen har været høj vil deres lån være sikret. Derfor kan unge på 18 år også få et billån til en lav rente når blot der er sikkerhed for lånet.

Privatøkonomi og budget

Uanset hvor gammel man er skal der være styr på privatøkonomien. Det er vigtigt at man er i stand til at lave et budget. Dvs vide hvor meget man får udbetalt i løn og hvor mange faste udgifter man har. Sørg for at ha’ et budgetskema og en budgetkonto og lad de faste udgifter blive trukket via BS (Betalings Service).

Det kan være en stor hjælp og giver først og fremmest overblik.

Er det klogt at låne penge

Vores samfund er i dag bygget op på en måde hvor det næsten er umuligt ikke at komme til at stifte gæld på et tidspunkt. Det vil selvfølgelig være klog og tilrådeligt først at spare op eller at spare en stor del af udgiften op til det man ønsker at købe. Så er det ikke nødvendigvis en dårlig idé at låne pengene.

Men det kommer også meget an på de muligheder man har for at genere indtægt og værdi. Et lån kan også give muligheder.

Der er ikke mange virksomheder der ikke har lånt til deres vækst og succes. Og sådan er det også med mange af de ældre, som i dag sidder med store friværdier. Da de var yngre skyldte de penge i huset. Nu har de betalt dem tilbage og huset er steget i værdi. Var det dumt at de lånte penge? Nej.

Det er derfor en meget individuel vurdering der skal afgøre om det er dumt eller klogt at låne penge. Hvis du er 18 år og har helt styr på din økonomi og du har plads i budgettet til at betale pengene tilbage kan det sikkert være en god dispositon.

Hvis du er 18 år og aldrig kan få pengene til at slå til og du har brug for at låne til café besøg, ferier og fornøjelser, så vil det nok være klogt at tænke sig godt om og få tillagt sig nogle gode privatøkonomiske vaner.

dkPenge™ stiller en del værktøjer til rådighed som kan hjælpe med din privatøkonomi. Vores låneportal er en sammenligningstjeneste som kan hjælpe dig – som 18-årig – med at se forskel på de forskellige lån og finde det der passer bedst til dig. Forarbejdet skal du selv gøre.

Kære ung på 18 år. Held og lykke med dine økonomiske dispositioner fremover.

FAQ - Lån til 18 årige

Kan du låne penge som 18 årig?

Ja – når du er fyldt 18 år er du myndig og kan forpligte dig selv – også økonomisk. Det gælder også selvom du bor hjemme hos dine forældre. hos dkPenge™  kan du se hvor du kan låne penge som 18 årig.

Tilbyder alle banker og låneinstitutter lån til 18 årige?

Nej – selvom du er myndig og kan låne penge som 18 årig, så er det ikke alle låneinstitutter der ønsker at låne penge ud til 18 årige. Det skyldes dels at 18 årige typisk er under uddannelse og har lav indkomst og at en 18 årig ikke har det erfaringsgrundlag der er nødvendigt for at træffe privatøkonomiske dispositioner af den karakter.

Hvad nu hvis jeg ikke kan låne penge som 18 årig?

Hvis du ikke kan låne penge som 18 årig må du slå dig til tåls med det. Lav en opsparing i stedet for og vis din bankrådgiver at du er i stand til at sætte penge til side hver måned og at der er plads i dit budget til det.